Zo vormt u een sterk team

Tips voor een goede samenwerking in uw team

Een sterk team is binnen een bedrijf enorm belangrijk voor het functioneren van de onderneming. Teambuilding kan een handige tool zijn om de samenwerking binnen uw team te verbeteren. In dit blog geven we u een aantal handige tips om het beste uit uw team te halen.

Wat zijn de kwaliteiten binnen uw team?

Wanneer u als ondernemer het functioneren van uw team wilt verbeteren, dan is het handig om eerst te ontdekken welke kwaliteiten er allemaal binnen uw team aanwezig zijn. Hier kunt u bijvoorbeeld achter komen door middel van het kwaliteitenspel. Met dit spel kunnen de teamleden aangeven welke kwaliteiten van hun teamgenoten ze prettig vinden in de samenwerking. Bespreek ook waarom deze kwaliteiten belangrijk zijn. Door middel van teamrollen kunt u bekijken hoe de verschillende kwaliteiten binnen uw team elkaar aanvullen voor een optimale samenwerking.

Benut ieders talenten

Alle leden van uw team hebben weer andere drijfveren en talenten. Door ervoor te zorgen dat al uw teamleden op de ideale plek zitten binnen uw organisatie zult u zien dat uw team een stuk beter gaat functioneren. Andersom kunt u ook bekijken welke taken juist niet zo goed passen bij bepaalde teamleden en bekijken of deze beter door andere personen kunnen worden uitgevoerd. Zo worden uw medewerkers extra gemotiveerd omdat ze taken uitvoeren waar ze goed in zijn en die ze leuk vinden.

Teambuilding

Samen leuke activiteiten ondernemen werkt ontzettend sfeerverhogend binnen een team. Wilt u graag dat uw team ook echt beter gaat samenwerken? Kies dan voor activiteiten waarbij de deelnemers ook echt iets samen moeten doen. Maak bijvoorbeeld met zijn allen een bouwwerk of help elkaar een ‘spinnenweb’ door te komen. Achteraf kunt u met het team bespreken wat er goed ging en wat er beter kan in de samenwerking.

Airco lokt werknemers naar kantoor

Meer werknemers op kantoor tijdens hittegolf

U zult het vast gemerkt hebben: de afgelopen weken was het zeer warm in Nederland! Nu veel mensen thuis werken vanwege de corona-crisis, is het natuurlijk eigenlijk niet handig als er teveel mensen tegelijk naar kantoor komen. Toch is het begrijpelijk dat mensen op kantoor verkoeling komen zoeken tegen de hitte, zeker wanneer er airco aanwezig is. Als werkgever wilt u natuurlijk een prettige en veilige werkplek faciliteren voor uw personeel, daarom is het niet onverstandig om corona tafelschermen plaatsen in uw kantoor interieur.

Thuiswerken tijdens hittegolf niet prettig

Veel mensen hebben thuis niet de middelen om een prettige, koele werkplek in te richten tijdens een hittegolf. Wanneer meer mensen naar kantoor komen, is het belangrijk om extra maatregelen te treffen om verspreiding van het virus te voorkomen. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van kuch schermen, maar ook aan het vaker desinfecteren van de bureaus en aan het regelen van de looproutes. Zorg ervoor dat uw personeel altijd anderhalve meter afstand van elkaar houdt, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen natuurlijk. Ook kunt u uw personeel vragen aan het einde van de dag hun bureau leeg te maken en te desinfecteren. Dit is veiliger en makkelijker voor uw schoonmakers en voor het personeel die de volgende dag aan het bureau gaat werken.

Thuiswerktips bij hitte

Heeft u niet de mogelijkheid om naar kantoor te gaan om verkoeling te zoeken tijdens een hittegolf? Dan kunt u de volgende thuiswerktips toepassen:

 • Werk volgens een tropenrooster. Begin vroeg op de dag wanneer het nog koel is en stop ook wat eerder met werken
 • Schaf een ventilator aan
 • Houd overdag de gordijnen en zonwering dicht
 • Drink voldoende water
 • Verkoel uw polsen, uw nek en knieën
 • Draag dunne kleding en geen sokken

Tips voor een mooi interieur op kantoor

De uitstraling van uw bedrijf

Wilt u een comfortabele werkomgeving creëren voor uw medewerkers? En uw kantoor de identiteit van uw bedrijf uit laten stralen? Dan is het het zeker waard om genoeg aandacht te besteden aan het interieur van uw kantoor. Dat doet u niet alleen met meubilair en accessoires, maar bijvoorbeeld ook met vloer- en wandbekleding. Wij geven u een aantal tips voor een mooi interieur op kantoor!

Goede kantoorvloeren

We hebben het eerder al gehad over het belang van een goede bedrijfsvloer. Die moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Maar u kunt hier ook van afwijken wanneer u een heel specifieke uitstraling wilt geven aan uw kantoor. Voor een trendy, modern interieur wordt er bijvoorbeeld regelmatig gekozen voor een stenen vloer. U kunt ook verschillende stijlen combineren. Wij nemen als voorbeeld de pebble vloer. Dit is een echte eyecatcher, en het is zeer eenvoudig om er slechts een deel van de kantoorvloer mee te bedekken. Op andere plekken kunt u dan een vloer plaatsen die praktischer is.

Mooie wandbekleding

De wandbekleding van uw kantoor is zeer belangrijk, en mag u zeker niet onderschatten. Wij raden u aan om een mooie print te laten maken die de identiteit van uw bedrijf uitstraalt. Wellicht kunt u hierop het logo van uw bedrijf afbeelden. Er zijn speciale printen die bovendien de akoestiek in een ruimte verbeteren. Moderne kantoorpanden laten vaak opvallende wandbekleding tegen één muur, zoals trendy wall cladding.

Durf het persoonlijk te maken

Wat onderscheidt uw bedrijf van de vele andere bedrijven die dezelfde producten of service leveren? Daar heeft u als ondernemer ongetwijfeld een antwoord op. Uw bedrijf is immers uniek. Durf dit te laten zien, ook in de inrichting van uw kantoor. Wanneer u duurzaamheid en de natuur erg belangrijk vindt, kiest u er bijvoorbeeld voor om natuurlijke materialen te verwerken in het interieur. Heeft u een jong, hip bedrijf? Dan kiest u voor creatief meubilair. Qua interieur zijn er genoeg manieren om de identiteit van uw bedrijf uit te stralen!

Koelcel stuk? Laat de koelcel of koelcel onderdelen vervangen

Wat als uw koelcel stuk is?

Is de koelcel van uw bedrijf stukgegaan? Dat is vervelend, maar het betekent gelukkig nog niet meteen dat u hem helemaal moet laten vervangen. U kunt het probleem vaak al oplossen door bepaalde koelcel onderdelen te vervangen. De koelcel verdamper blijkt bijvoorbeeld in veel gevallen het probleem te zijn. We raden u wel altijd aan om producten te kiezen van goede kwaliteit, bijvoorbeeld de koelcel onderdelen van KoelVriescel.nl. In dit blog vertellen we meer over de verschillende koelcel onderdelen.

Veel verschillende koelcel onderdelen

Er zijn, natuurlijk, veel verschillende koelcel onderdelen. Wanneer het apparaat stuk is, is het dan ook niet nodig om hem meteen helemaal te laten vervangen. Als het gaat om een zeer oud model dat vaak mankementen vertoont, raden we dit echter wel aan. Anders loont het zich om de koelcel onderdelen te vervangen. De onderdelen die wel eens aan vervanging toe zijn, zijn onder andere:

 • de koelcelpanelen
 • de motor
 • de koelcel verdamper
 • de deur
 • de vloeren

Koelcel verdamper vervangen

De koelcel verdamper is een belangrijk onderdeel van de machine. Het is het onderdeel dat de cel koelt. Dit gebeurt via een warmtepomp. De koelcel verdamper verneveld een vloeistof die warmte onttrekt. Dit zorgt voor koeling, wat de koelcel ingeblazen wordt. Een oude koelcel verdamper gebruikte hiervoor schadelijke stoffen, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. Doet de koelcel verdamper het niet meer, dan kan de ruimte dus niet meer koud gemaakt worden. Wanneer uw koelcel kapot is, loont het vaak om de verdamper te laten vervangen.

Kies voor kwaliteit

Wanneer u uw koelcel onderdelen, of zelfs een hele koelcel laat vervangen, is het belangrijk dat u kiest voor kwaliteit. Dan zal het apparaat niet snel mankementen gaan vertonen. Wij adviseren u graag over het vinden van de beste koelcel. Neem hiervoor contact met ons op.

De voordelen van zakelijk taxivervoer

Zakelijk taxivervoer steeds populairder

Zakelijk taxivervoer wordt steeds populairder. Het argument dat zakelijk taxivervoer te duur zou zijn, is min of meer achterhaald. Bovendien kiezen steeds meer bedrijven voor deze vorm van vervoer, omdat het in tijden van corona een comfortabele en veiliger alternatief is dan het openbaar vervoer, waar iedereen verplicht is met mondkapjes te reizen. Wat zijn nog meer de voordelen van zakelijk taxivervoer? U leest het in dit blog.

De voordelen van zakelijk taxivervoer

In de zakelijke wereld kiest men steeds vaker voor zakelijk taxivervoer voor klanten, leveranciers, en ook stafmedewerkers. Waarom? De reistijd kan hiermee efficiënter worden ingedeeld. Tussen afspraken door is er tijd en ruimte om in de taxi mails te lezen en te beantwoorden, te bellen of om gewoon even te ontspannen met een goed boek. Zeker wanneer iemand veel opeenvolgende afspraken heeft, is de taxi zeer geschikt als een mobiel kantoor. Kiest u voor zakelijk taxivervoer, dan heeft u ook geen zorgen over eventuele parkeerproblemen. En in deze tijden van corona heeft u een veiliger manier van reizen ten opzichte van het openbaar vervoer.

Voor wie is zakelijk taxivervoer?

Misschien vraagt u zichzelf af voor wie zakelijk taxivervoer bestemd is. Veelal maken directeuren en burgemeesters gebruik van een zakelijke taxi. Ook ambassadeurs, politici en belangrijke zakenrelaties kiezen voor de zakelijke taxi of krijgen deze toegewezen.

Waarmee is de zakelijke taxi uitgerust?

Een zakelijke taxi is vaak een luxe model taxi. Denk aan een BMW of Mercedes die is uitgerust met diverse extra’s, zoals meer beenruimte. Zo krijgt u vaak een welkomstdrankje zoals koffie, wijn of champagne en kunt u veelal ook de nieuwste kranten of bladen in de taxi vinden. Maar let wel: dat kan per taxibedrijf verschillen.

Gecertificeerde taxichauffeurs

Bij zakelijk taxivervoer wordt de taxi bestuurd door een gecertificeerde chauffeur. Hij of zij is welbespraakt, voorkomend en behandelt u als een echte gast aan boord van de taxi. Bent u overtuigd en wilt ook gebruik maken van zakelijke taxivervoer? Informeer dan bij de taxibedrijven bij u in de buurt naar de mogelijkheden.
Wilt u reageren op dit blog, of wilt u ook een bijdrage leveren aan het Ondernemers Collectief? Neem dan contact met ons op. Wij zien u bericht graag verschijnen.

Werknemers willen een persoonlijk kerstpakket

Verwen uw personeel in 2020 met een kerstpakket

In 2019 zagen we dat steeds meer werkgevers gepersonaliseerde kerstpakketten gingen bestellen voor hun personeel. Dat wordt erg gewaardeerd onder de medewerkers. Wat is een gepersonaliseerd kerstpakket precies? Dat zocht Ondernemercollectief voor u uit in dit blog. Lees snel verder! Wilt u graag zelf ook gepersonaliseerde kerstpakketten schenken aan uw personeel? Dan kunt u de mooiste kerstpakketten bestellen bij Kerstpakketten WWG.

Na 2020 verdient uw personeel een mooi kerstpakket

Op het moment is het jaar 2020 nog in volle gang maar met onder andere de corona crisis en de heftige stormen is het nu al een jaar om nooit meer te vergeten. Veel mensen hebben zich erg aan moeten passen en hard moeten werken in dit jaar. In het bijzonder het personeel van zorginstellingen, scholen, supermarkten en het openbaar vervoer moesten ineens veel harder werken. Maar ook voor de mensen die plotseling thuis moesten gaan werken vroeg het de nodige flexibiliteit, creativiteit en inzet om de boel draaiende te houden. Genoeg redenen om u personeel aan het einde van het jaar te bedanken met een gepersonaliseerd kerstpakket! Deze kerstpakketten kunt u bestellen bij gespecialiseerde organisaties, zoals kerstpakketten WWG.

Bedank uw personeel met een persoonlijk kerstpakket

Uit een onderzoek van de Sligro is gebleken dat werkgevers gemiddeld 50 euro uitgeven aan een kerstpakket. Steeds meer bedrijven geven aan dat ze met de inhoud van hun kerstpakket rekening houden met bijvoorbeeld het geslacht, de religie of het dieet van hun werknemers. Hierdoor ontstaat er een persoonlijk kerstpakket dat uw werknemers extra zullen waarderen. Gaat u kerstpakketten bestellen? Dan kunt u bijvoorbeeld denken aan:

 • Een zelf samengesteld kerstpakket dat precies aansluit bij de wensen en interesses van uw personeel
 • Heerlijke Rituals pakketten voor zowel dames als heren. Zo kan uw personeel goed ontspannen na dit stressvolle jaar
 • Foodpakketten in allerlei thema’s. Denk hierbij aan vegetarische of hallal pakketten.
 • Nog altijd favoriet: een bier- of wijnpakket

Ook met de aankleding van het kerstpakket kunt u deze extra persoonlijk maken, bijvoorbeeld door uw kerstpakket te decoreren met de kleuren van uw bedrijfslogo. Heeft u al besloten dat u aan het eind van het jaar kerstpakketten gaat bestellen voor uw personeel? Dan kunt u terecht bij een kerstpakketten specialist!

3 tips voor het kiezen van een payrollbedrijf

Het gemak van payrolling

Nemen de administratieve werkzaamheden van uw bedrijf veel te veel tijd in beslag? Dan kunt u ervoor kiezen om de hulp in te schakelen van een payrollbedrijf. Payrollbedrijven nemen de risisco’s wat betreft juridisch werkgeverschap uit handen, en kunnen bovendien de arbo-, loon- en salarisadministratie van u overnemen. Deze belangrijke werkzaamheden wilt u natuurlijk wel door een betrouwbaar bedrijf uit laten voeren. Daarom geven we u 3 belangrijke tips voor het kiezen van een payrollbedrijf.

De juiste certificaten

We hebben het al eerder gehad over de voordelen van het payrollbedrijf in bepaalde branches. Wanneer u hiervan wilt profiteren, is het dan wel belangrijk dat u ook kiest voor een goed payrollbureau. De certificaten van een payrollbedrijf zegt bijvoorbeeld al veel over de betrouwbaarheid. Er zijn verschillende certificaten die een payrollbedrijf kan krijgen. Wanneer u de hulp van zo’n bedrijf in wilt schakelen, raden we daarom ook aan dat u op deze certificaten let. Dit geeft aan dat het payrollbedrijf betrouwbaar is. Het NEN 4400 certificaat geeft aan dat de (personeels)administratie op orde is, en dat het bedrijf de loonheffing en en omzetbelasting op tijd afdraagt. Een ABU- of NBBU-lidmaatschap geeft de garantie dat de cao’s en wet- en regelgeving door het payrollbedrijf nageleefd worden. Ziet u deze certificaten, dan mag u ervan uitgaan dat het gaat om een betrouwbaar payrollbedrijf.

Alle kosten zijn transparant

Een betrouwbaar payrollbedrijf hanteert ook altijd volledig transparante tarieven. Dit betekent dat u na verloop van tijd niet te maken krijg met onverwachte kosten. Hierbij kunt u onder andere denken aan een payrollbedrijf dat feestdagen apart in rekening brengt. Een ander bureau neemt dit wellicht al op in het tarief. Deze regels worden niet altijd direct duidelijk gemaakt. Ook het eigen risico in het geval van ziekteverzuim verschilt erg per payrollbedrijf. Zo zijn er bureaus die de eerste twee weken van ziekte bij u in rekening brengen, terwijl andere juiste het volledige ziekteverzuim overnemen. Schakelt u een payrollbedrijf in, dan moet u dit soort zaken altijd van tevoren navragen.

Opzegtermijn en minimale afname

De laatste tip die we u nog willen geven heeft te maken met de opzegtermijn. Wat voor soort opzegtermijn een payrollbedrijf hanteert is namelijk zeer gevarieerd. Er zijn bureaus die helemaal geen opzegtermijn hebben. Doen ze dat wel, dan zit er ook nog een verschil in de lengte van deze termijn. Dit kan variëren van een maand tot een jaar. Ook zijn er payrollbedrijven die een minimum aantal uren aanhouden die u af moet nemen. Wij raden u aan om met deze zaken altijd rekening te houden voor u het payrollbedrijf kiest.

Val op met beurswanden in Zwolle!


Posterborden in Zwolle voor uw bedrijf

Als u met uw bedrijf op een beurs gaat staan, wilt u daar natuurlijk ook opvallen. Om uw bedrijf optimaal te kunnen promoten is het belangrijk dat mensen aangetrokken zijn tot uw stand en even blijven hangen. Zorg er dus voor dat uw beurswanden in Zwolle er aantrekkelijk uitzien. Want hoewel marketing tegenwoordig vooral online lijkt te gebeuren, blijft het toch ook heel belangrijk om gezien te worden op een beurs. In dit blog geeft Ondernemerscollectief een aantal tips.

Maak uw stand aantrekkelijk

Op de beurs kunt u met paneelwanden in Zwolle een aantrekkelijke stand creëren. Zorg daarbij dat uw bedrijfsnaam duidelijk te zien is. En maak er één geheel van. Kies kleuren die bij uw bedrijf passen, maar die ook opvallen. Zet niet teveel informatie op de banners; mensen gaan waarschijnlijk niet stilstaan om dat allemaal te lezen. Zorg in plaats daarvan voor genoeg klantvriendelijke medewerkers die klaar staan om iets te vertellen over uw bedrijf, en om potentiële klanten te enthousiasmeren.

Zorg voor interactie

Een goede manier om uw stand aantrekkelijk te maken en mensen uw stand te laten onthouden is door het zorgen voor interactie. Bied bijvoorbeeld wat lekkers aan. Denk aan lolly’s, een kopje koffie, of de etenswaren die u wellicht verkoopt of die bij uw bedrijf passen. Heeft u bijvoorbeeld een oerhollands product? Zet dan stroopwafels klaar! Maak dit ook duidelijk op de paneelwanden in Zwolle. Een goede optie is ook om de stand echt interactief te maken. Zorg dat mensen een spelletje kunnen spelen, een quiz kunnen doen of een filmpje kunnen kijken. Zo blijven mensen langer bij uw stand hangen en zullen ze uw merk ook niet snel vergeten!

Airconditioning voor bedrijven? Let hierop!

Wees de zomer voor!

Het wordt weer warmer, dus nu is de tijd om na te denken over airconditioning voor uw bedrijven. Wees er namelijk op tijd bij, dan weet u zeker dat alles voor de zomer geïnstalleerd is, en heeft u een gunstigere prijs. In dit blog vertellen we daarom waar u op moet letten als u kiest voor zakelijke airconditioning. Lees verder!

Airco of een compleet systeem?

Waar u wellicht eerst over moet nadenken is of u wilt gaan voor alleen airconditioning of voor een compleet luchtbehandelingssysteem? De eerste zal uw pand alleen verkoelen als het warm is, terwijl het tweede er voor zorgt dat uw pand het hele jaar door de meest aangename temperatuur heeft. Bovendien reinigt en filtert een luchtbehandelingssysteem ook de lucht, waardoor uw werknemers kunnen werken in een gezond klimaat. Dit komt de productiviteit ten goede en kan u zo zelfs geld besparen! Bovendien zijn er ook systemen die energiebesparend zijn. Of u gaat voor zo’n luchtbehandelingssysteem of juist kiest voor alleen airconditioning voor uw bedrijven, is natuurlijk helemaal afhankelijk van het bedrijfspand en het soort bedrijf. Voor een winkel zult u misschien voor een ander systeem gaan dan wanneer het gaat om een kantoorpand. Als u niet zeker bent over welk systeem u moet kiezen, raden we zeker aan om een professional in te schakelen!

Verschillende soorten airco

Bij airconditioning kunt u kiezen voor verschillende soorten:

 • Single split: 1 airconditioning binnen
 • Multi split: meerdere airco’s binnen (tot 4 op een buitendeel)
 • VRF systemen: meerdere binnenunits met mogelijkheid voor vloer- of luchtgordijn verwarming

Als u een airconditioning voor uw winkel zoekt, voldoet een single split airco aan uw eisen. Maar heeft u in de winkel en in het kantoor een airco nodig? Dan raden we aan om een multi split model te kiezen. En de VRF systemen zijn ideaal voor winkels en kantoren waar u de gewenste temperatuur per ruimte wilt instellen.

Laat u adviseren!

Welk soort airconditioning voor bedrijven u ook voor ogen heeft, laat u altijd eerst adviseren door een professional. Zij weten precies waar ze op moeten letten bij de keuze voor een systeem, montage en onderhoud.

Tips voor het kiezen van een bedrijfsvloer

Hoe kiest u de juiste bedrijfsvloer?

Gaat u binnenkort een nieuwe vloer uitzoeken voor in uw bedrijfspand? Dan zijn er een aantal belangrijke factoren waar u op moet letten. Ondernemercollectief vertelt u hier graag meer over. Lees snel verder! Wilt u zeker weten dat uw vloer veilig is en tegen een stootje kan? Schakel dan een specialist in bedrijfsvloeren in.

De voordelen van een gietvloer als bedrijfsvloer

Een goede bedrijfsvloer is veilig, comfortabel, gemakkelijk schoon te houden en past natuurlijk bij de uitstraling van uw merk. Voor een bedrijfsvloer is een gietvloer het meest geschikt. Wanneer u kiest voor een gietvloer als bedrijfsvloer, dan profiteert u van een aantal voordelen. Een gietvloer is namelijk:

 • Slijtvast
 • Krasbestendig
 • Stofvrij
 • Naadloos
 • Bijzonder veilig
 • Zeer belastbaar
 • En vloeistofdicht

Een goede ondervloer

Een gietvloer kan op verschillende ondervloeren worden geplaatst, maar een cementgebonden vloer is het meest geschikt. Het is belangrijk om een goede ondergrond te hebben voordat er een volgende laag op wordt aangebracht. Met een cementgebonden vloer wordt de ondergrond mooi egaal gemaakt omdat het de oneffenheden van de ondergrond uitvlakt. Wanneer de ondergrond helemaal droog is kan de volgende laag worden aangebracht.

Waar moet uw bedrijfsvloer aan voldoen?

Het is belangrijk om eerst goed na te denken waarvoor de bedrijfsvloer voornamelijk wordt gebruikt. Heeft u bijvoorbeeld een bedrijf met zware machines? Dan heeft u een extra stevige vloer nodig. Werkt u met chemische stoffen? In dat geval heeft u een vloer nodig die vloeistofdicht is. In scholen, gymzalen en kantoren is het belangrijk dat de vloer geluiddicht is. Terwijl in ziekenhuizen en de horeca HACCP-normen gelden, waarmee wordt aangeduid dat de vloer bijvoorbeeld gemakkelijk te desinfecteren moet zijn. Ook antislipvloeren zijn wenselijk in veel verschillende bedrijven zoals horeca, kinderdagverblijven en in de bouw. Neem al deze overwegingen mee wanneer u uw bedrijfsvloer gaat uitzoeken.