Werknemers willen een persoonlijk kerstpakket

Verwen uw personeel in 2020 met een kerstpakket

In 2019 zagen we dat steeds meer werkgevers gepersonaliseerde kerstpakketten gingen bestellen voor hun personeel. Dat wordt erg gewaardeerd onder de medewerkers. Wat is een gepersonaliseerd kerstpakket precies? Dat zocht Ondernemercollectief voor u uit in dit blog. Lees snel verder! Wilt u graag zelf ook gepersonaliseerde kerstpakketten schenken aan uw personeel? Dan kunt u de mooiste kerstpakketten bestellen bij Kerstpakketten WWG.

Na 2020 verdient uw personeel een mooi kerstpakket

Op het moment is het jaar 2020 nog in volle gang maar met onder andere de corona crisis en de heftige stormen is het nu al een jaar om nooit meer te vergeten. Veel mensen hebben zich erg aan moeten passen en hard moeten werken in dit jaar. In het bijzonder het personeel van zorginstellingen, scholen, supermarkten en het openbaar vervoer moesten ineens veel harder werken. Maar ook voor de mensen die plotseling thuis moesten gaan werken vroeg het de nodige flexibiliteit, creativiteit en inzet om de boel draaiende te houden. Genoeg redenen om u personeel aan het einde van het jaar te bedanken met een gepersonaliseerd kerstpakket! Deze kerstpakketten kunt u bestellen bij gespecialiseerde organisaties, zoals kerstpakketten WWG.

Bedank uw personeel met een persoonlijk kerstpakket

Uit een onderzoek van de Sligro is gebleken dat werkgevers gemiddeld 50 euro uitgeven aan een kerstpakket. Steeds meer bedrijven geven aan dat ze met de inhoud van hun kerstpakket rekening houden met bijvoorbeeld het geslacht, de religie of het dieet van hun werknemers. Hierdoor ontstaat er een persoonlijk kerstpakket dat uw werknemers extra zullen waarderen. Gaat u kerstpakketten bestellen? Dan kunt u bijvoorbeeld denken aan:

 • Een zelf samengesteld kerstpakket dat precies aansluit bij de wensen en interesses van uw personeel
 • Heerlijke Rituals pakketten voor zowel dames als heren. Zo kan uw personeel goed ontspannen na dit stressvolle jaar
 • Foodpakketten in allerlei thema’s. Denk hierbij aan vegetarische of hallal pakketten.
 • Nog altijd favoriet: een bier- of wijnpakket

Ook met de aankleding van het kerstpakket kunt u deze extra persoonlijk maken, bijvoorbeeld door uw kerstpakket te decoreren met de kleuren van uw bedrijfslogo. Heeft u al besloten dat u aan het eind van het jaar kerstpakketten gaat bestellen voor uw personeel? Dan kunt u terecht bij een kerstpakketten specialist!

3 tips voor het kiezen van een payrollbedrijf

Het gemak van payrolling

Nemen de administratieve werkzaamheden van uw bedrijf veel te veel tijd in beslag? Dan kunt u ervoor kiezen om de hulp in te schakelen van een payrollbedrijf. Payrollbedrijven nemen de risisco’s wat betreft juridisch werkgeverschap uit handen, en kunnen bovendien de arbo-, loon- en salarisadministratie van u overnemen. Deze belangrijke werkzaamheden wilt u natuurlijk wel door een betrouwbaar bedrijf uit laten voeren. Daarom geven we u 3 belangrijke tips voor het kiezen van een payrollbedrijf.

De juiste certificaten

We hebben het al eerder gehad over de voordelen van het payrollbedrijf in bepaalde branches. Wanneer u hiervan wilt profiteren, is het dan wel belangrijk dat u ook kiest voor een goed payrollbureau. De certificaten van een payrollbedrijf zegt bijvoorbeeld al veel over de betrouwbaarheid. Er zijn verschillende certificaten die een payrollbedrijf kan krijgen. Wanneer u de hulp van zo’n bedrijf in wilt schakelen, raden we daarom ook aan dat u op deze certificaten let. Dit geeft aan dat het payrollbedrijf betrouwbaar is. Het NEN 4400 certificaat geeft aan dat de (personeels)administratie op orde is, en dat het bedrijf de loonheffing en en omzetbelasting op tijd afdraagt. Een ABU- of NBBU-lidmaatschap geeft de garantie dat de cao’s en wet- en regelgeving door het payrollbedrijf nageleefd worden. Ziet u deze certificaten, dan mag u ervan uitgaan dat het gaat om een betrouwbaar payrollbedrijf.

Alle kosten zijn transparant

Een betrouwbaar payrollbedrijf hanteert ook altijd volledig transparante tarieven. Dit betekent dat u na verloop van tijd niet te maken krijg met onverwachte kosten. Hierbij kunt u onder andere denken aan een payrollbedrijf dat feestdagen apart in rekening brengt. Een ander bureau neemt dit wellicht al op in het tarief. Deze regels worden niet altijd direct duidelijk gemaakt. Ook het eigen risico in het geval van ziekteverzuim verschilt erg per payrollbedrijf. Zo zijn er bureaus die de eerste twee weken van ziekte bij u in rekening brengen, terwijl andere juiste het volledige ziekteverzuim overnemen. Schakelt u een payrollbedrijf in, dan moet u dit soort zaken altijd van tevoren navragen.

Opzegtermijn en minimale afname

De laatste tip die we u nog willen geven heeft te maken met de opzegtermijn. Wat voor soort opzegtermijn een payrollbedrijf hanteert is namelijk zeer gevarieerd. Er zijn bureaus die helemaal geen opzegtermijn hebben. Doen ze dat wel, dan zit er ook nog een verschil in de lengte van deze termijn. Dit kan variëren van een maand tot een jaar. Ook zijn er payrollbedrijven die een minimum aantal uren aanhouden die u af moet nemen. Wij raden u aan om met deze zaken altijd rekening te houden voor u het payrollbedrijf kiest.

Val op met beurswanden in Zwolle!


Posterborden in Zwolle voor uw bedrijf

Als u met uw bedrijf op een beurs gaat staan, wilt u daar natuurlijk ook opvallen. Om uw bedrijf optimaal te kunnen promoten is het belangrijk dat mensen aangetrokken zijn tot uw stand en even blijven hangen. Zorg er dus voor dat uw beurswanden in Zwolle er aantrekkelijk uitzien. Want hoewel marketing tegenwoordig vooral online lijkt te gebeuren, blijft het toch ook heel belangrijk om gezien te worden op een beurs. In dit blog geeft Ondernemerscollectief een aantal tips.

Maak uw stand aantrekkelijk

Op de beurs kunt u met paneelwanden in Zwolle een aantrekkelijke stand creëren. Zorg daarbij dat uw bedrijfsnaam duidelijk te zien is. En maak er één geheel van. Kies kleuren die bij uw bedrijf passen, maar die ook opvallen. Zet niet teveel informatie op de banners; mensen gaan waarschijnlijk niet stilstaan om dat allemaal te lezen. Zorg in plaats daarvan voor genoeg klantvriendelijke medewerkers die klaar staan om iets te vertellen over uw bedrijf, en om potentiële klanten te enthousiasmeren.

Zorg voor interactie

Een goede manier om uw stand aantrekkelijk te maken en mensen uw stand te laten onthouden is door het zorgen voor interactie. Bied bijvoorbeeld wat lekkers aan. Denk aan lolly’s, een kopje koffie, of de etenswaren die u wellicht verkoopt of die bij uw bedrijf passen. Heeft u bijvoorbeeld een oerhollands product? Zet dan stroopwafels klaar! Maak dit ook duidelijk op de paneelwanden in Zwolle. Een goede optie is ook om de stand echt interactief te maken. Zorg dat mensen een spelletje kunnen spelen, een quiz kunnen doen of een filmpje kunnen kijken. Zo blijven mensen langer bij uw stand hangen en zullen ze uw merk ook niet snel vergeten!

Airconditioning voor bedrijven? Let hierop!

Wees de zomer voor!

Het wordt weer warmer, dus nu is de tijd om na te denken over airconditioning voor uw bedrijven. Wees er namelijk op tijd bij, dan weet u zeker dat alles voor de zomer geïnstalleerd is, en heeft u een gunstigere prijs. In dit blog vertellen we daarom waar u op moet letten als u kiest voor zakelijke airconditioning. Lees verder!

Airco of een compleet systeem?

Waar u wellicht eerst over moet nadenken is of u wilt gaan voor alleen airconditioning of voor een compleet luchtbehandelingssysteem? De eerste zal uw pand alleen verkoelen als het warm is, terwijl het tweede er voor zorgt dat uw pand het hele jaar door de meest aangename temperatuur heeft. Bovendien reinigt en filtert een luchtbehandelingssysteem ook de lucht, waardoor uw werknemers kunnen werken in een gezond klimaat. Dit komt de productiviteit ten goede en kan u zo zelfs geld besparen! Bovendien zijn er ook systemen die energiebesparend zijn. Of u gaat voor zo’n luchtbehandelingssysteem of juist kiest voor alleen airconditioning voor uw bedrijven, is natuurlijk helemaal afhankelijk van het bedrijfspand en het soort bedrijf. Voor een winkel zult u misschien voor een ander systeem gaan dan wanneer het gaat om een kantoorpand. Als u niet zeker bent over welk systeem u moet kiezen, raden we zeker aan om een professional in te schakelen!

Verschillende soorten airco

Bij airconditioning kunt u kiezen voor verschillende soorten:

 • Single split: 1 airconditioning binnen
 • Multi split: meerdere airco’s binnen (tot 4 op een buitendeel)
 • VRF systemen: meerdere binnenunits met mogelijkheid voor vloer- of luchtgordijn verwarming

Als u een airconditioning voor uw winkel zoekt, voldoet een single split airco aan uw eisen. Maar heeft u in de winkel en in het kantoor een airco nodig? Dan raden we aan om een multi split model te kiezen. En de VRF systemen zijn ideaal voor winkels en kantoren waar u de gewenste temperatuur per ruimte wilt instellen.

Laat u adviseren!

Welk soort airconditioning voor bedrijven u ook voor ogen heeft, laat u altijd eerst adviseren door een professional. Zij weten precies waar ze op moeten letten bij de keuze voor een systeem, montage en onderhoud.

Tips voor het kiezen van een bedrijfsvloer

Hoe kiest u de juiste bedrijfsvloer?

Gaat u binnenkort een nieuwe vloer uitzoeken voor in uw bedrijfspand? Dan zijn er een aantal belangrijke factoren waar u op moet letten. Ondernemercollectief vertelt u hier graag meer over. Lees snel verder! Wilt u zeker weten dat uw vloer veilig is en tegen een stootje kan? Schakel dan een specialist in bedrijfsvloeren in.

De voordelen van een gietvloer als bedrijfsvloer

Een goede bedrijfsvloer is veilig, comfortabel, gemakkelijk schoon te houden en past natuurlijk bij de uitstraling van uw merk. Voor een bedrijfsvloer is een gietvloer het meest geschikt. Wanneer u kiest voor een gietvloer als bedrijfsvloer, dan profiteert u van een aantal voordelen. Een gietvloer is namelijk:

 • Slijtvast
 • Krasbestendig
 • Stofvrij
 • Naadloos
 • Bijzonder veilig
 • Zeer belastbaar
 • En vloeistofdicht

Een goede ondervloer

Een gietvloer kan op verschillende ondervloeren worden geplaatst, maar een cementgebonden vloer is het meest geschikt. Het is belangrijk om een goede ondergrond te hebben voordat er een volgende laag op wordt aangebracht. Met een cementgebonden vloer wordt de ondergrond mooi egaal gemaakt omdat het de oneffenheden van de ondergrond uitvlakt. Wanneer de ondergrond helemaal droog is kan de volgende laag worden aangebracht.

Waar moet uw bedrijfsvloer aan voldoen?

Het is belangrijk om eerst goed na te denken waarvoor de bedrijfsvloer voornamelijk wordt gebruikt. Heeft u bijvoorbeeld een bedrijf met zware machines? Dan heeft u een extra stevige vloer nodig. Werkt u met chemische stoffen? In dat geval heeft u een vloer nodig die vloeistofdicht is. In scholen, gymzalen en kantoren is het belangrijk dat de vloer geluiddicht is. Terwijl in ziekenhuizen en de horeca HACCP-normen gelden, waarmee wordt aangeduid dat de vloer bijvoorbeeld gemakkelijk te desinfecteren moet zijn. Ook antislipvloeren zijn wenselijk in veel verschillende bedrijven zoals horeca, kinderdagverblijven en in de bouw. Neem al deze overwegingen mee wanneer u uw bedrijfsvloer gaat uitzoeken.

De voordelen van vastgoed crowdfunding

Investeren in vastgoed steeds populairder

Investeren in vastgoed is de laatste jaren enorm gegroeid. Sparen levert bijna niks meer op, en beleggen in aandelen kan flink risicovol zijn. Vastgoed crowdfunding is een interessant alternatief, en kan breder opgezette beleggingsportefeuilles verrijken. In dit blog zet het Ondernemerscollectief de voordelen van vastgoed crowdfunding op een rijtje!

Makkelijk diversificeren

Veel investeerders worden weerhouden van het investeren in onroerend goed door de hoogte van het te investeren bedrag. U moet namelijk een interessant beleggingspand kopen, maar de tijd dat banken 70% tot 80% van de waarde hypothecair financierden is allang voorbij. Bovendien moet u dan ook zorgdragen voor het onderhoud. Door mee te doen aan vastgoed crowdfunding ontloopt u deze bezwaren. U kunt het risico verspreiden en laag houden, doordat u met kleine bedragen makkelijk kunt investeren in verschillende projecten.

Grote transparantie

De transparantie bij vastgoed crowdfunding is zeer groot. U weet precies waar u aan toe bent, en met kleine bedragen kunt u toch meedoen in een interessante markt. Sommige onroerend goed fondsen lijken een beter rendement te geven, maar daarvan is het risico moeilijker te beoordelen. Want wat weet u van een kantorencomplex in Boston of appartementen in Barcelona?

Bouw aan uw lokale netwerk

Regelmatig worden binnen bepaalde gemeenschappen interessante projecten opgezet. Club- en buurthuizen helpen mee aan de sociale cohesie en het leefgenot van een wijk, en via crowdfunding kunt u daaraan deelnemen. U kunt dus investeren in uw eigen buurt! Bovendien bouwt u hiermee aan uw reputatie en naamsbekendheid. Geslaagde projecten leveren veel goodwill op bij een breed publiek. En een bewezen track record is voor u als ondernemer natuurlijk van onschatbare waarde!

Maak dus ook gebruik van vastgoed crowdfunding

Met deze voordelen is het dus niet verrassend dat beleggen in vastgoed via crowdfunding zo populair is geworden. Wilt u ook deelnemen aan vastgoed crowdfunding? Dan raden we u aan om op zoek te gaan naar een specialist in vastgoed crowdfunding. Veel succes met uw investeringen!

Rechtenvrije muziek afspelen in je restaurant

De beste sfeer voor elke gelegenheid

Ben je de eigenaar, uitbater of bedrijfsleider van een restaurant en creëer je graag elke avond de perfecte ambiance door het afspelen van de muziek die bij de sfeer van het moment past? Dat werkt natuurlijk in je voordeel in de omzet van je restaurant. Maar is het dan niet jammer dat je elk jaar veel geld moet afdragen voor Buma-Stemra rechten voor het afspelen van die muziek? Het Ondernemers Collectief geeft je hierbij dé tip om voor een klein bedrag rechtenvrije muziek in restaurants af te spelen. Onderstaand lees je er meer over.

Laat je gasten de juiste sfeer proeven

Als gastheer van je restaurant wordt je natuurlijk heel blij als je je achtergrondmuziek kunt afstemmen op de ambiance en sfeer van het moment. Niet elke avond is immers hetzelfde. Je stimuleert gegarandeerd de omzet van je restaurant als je gasten de sfeer letterlijk kunnen proeven. Ze komen tijdens hun avondje uit natuurlijk in eerste instantie voor vers bereid en lekker eten en drinken en een goede bediening. Maar ze komen zeker ook voor de sfeer en gezelligheid naar je restaurant.

Welke muzieksmaak serveer jij?

De sfeer in je restaurant wordt, naast een smaakvolle aankleding van je etablissement, mede bepaald door de muziek die je draait. Met de juiste muziek kun je de smaakpapillen van je gasten extra kietelen en de dorst nog wat vergroten. Goede muziek helpt je je omzet vergroten. Hoe jammer is het als je jaarlijks een fors deel van je inkomsten moet afdragen aan muziekrechten. Dat is overigens terecht. Want ook muzikanten moeten eten! En het liefst bij u natuurlijk! Maar toch, voor u is het immers maar achtergrondmuziek die u laat horen. Daarvoor is speciaal rechtenvrije muziek voor restaurants in diverse genres verkrijgbaar waarmee je zeker €1000,- per jaar bespaart. Dat scheelt een flinke slok op een borrel en slechts een kleine hap uit je omzet, nietwaar? Wil je meer handige ondernemerstips? Kijk dan in de blogs van het Ondernemers Collectief op de website.

Leiders en managers: alles wat u wilt weten!

Goed leidinggeven is mensenwerk

Leiderschap in uw bedrijf of organisatie is natuurlijk erg belangrijk, vinden wij bij het ondernemerscollectief. Of u nu manager bent van een groot bedrijf of dat u leiding geeft aan slechts een aantal mensen, het is altijd belangrijk om goed leiding te geven. Een leiderschapscursus kan u daar uitstekend bij helpen.

Verschillen tussen leiders en managers

Wist u dat er verschillen zijn tussen leidinggeven en een leider zijn? Leidinggeven is een positie die iemand gekregen heeft, een leidinggevende is verantwoordelijk voor een bepaalde afdeling. Een leider heeft vooral een sociale functie en kijkt onder andere naar de ontwikkeling van het personeel. Om goed het verschil tussen een manager en een leider weer te geven, hebben we verschillen op een rijtje gezet:

 • Een leider stuurt aan en een manager bestuurt
 • Een leider schept iets uit niets en een manager bouwt verder uit
 • Een leider is visionair en een manager is meer strategisch
 • Een leider handelt emotioneel, een manager vaak rationeel

Waarom leidinggeven belangrijk is

In een bedrijf is het belangrijk dat u als werkgever uw personeel motiveert om hun werk goed te doen. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw werknemers hun werk met plezier uitvoeren, gemotiveerde werknemers presteren ook beter. Dat is gunstig voor uw bedrijf! Het is de bedoeling dat u als manager of leidinggevende uw werknemers inspireert en op een positieve manier beïnvloedt. Dit kunt u doen door een persoonlijk gesprek aan te knopen en door een motiverend voorbeeld te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat u dicht bij uzelf blijft en geen toneelspelletje speelt.

Misvattingen over leiders en managers

Over managers zijn veel misvattingen. Dit komt doordat het verschil tussen een goede leidinggevende en een goede leider vaak niet wordt begrepen. Managers zijn broodnodig om een bedrijf draaiend te houden. Het is wenselijk als een manager competenties heeft die passen bij een leider. Over leiderschap wordt vaak positiever gedacht. Er zijn veel leidinggevenden die denken dat zij een leider zijn, terwijl dat niet waar is. Het is daarom belangrijk om het verschil te blijven zien tussen een manager en een leider.

Hoe kiest u de juiste winkelvloer?

De juiste winkelvloer voor een goedlopende winkel

Bent u een ondernemer met een eigen winkel? Of overweegt u om binnenkort te gaan starten als ondernemer in de retailsector? Dan weet u waarschijnlijk maar al te goed hoe belangrijk het is om de juiste winkelvloer te kiezen voor uw pand. Ondernemercollectief vertelt u graag waar u op moet letten bij het uitkiezen van een geschikte winkelvloer. Lees snel verder!

Stijlvolle winkel, meer winst

Of uw winkel er aantrekkelijk uitziet, bepaalt of klanten graag komen. Een lelijke winkelvloer maak tijdens een dagje winkelen het verschil tussen ‘even hier binnen kijken hoor’ of toch maar doorlopen. Kies daarom een mooie vloer die goed past bij de uitstraling van uw merk. Creëer met een mooie vloer een winkel waar de klanten zich welkom voelen en graag nog eens langskomen.

Eenvoudig schoon te maken

Schoonmaken is van niemand een hobby, en waar veel mensen komen, verzamelt zich nou eenmaal meer stof. Let er daarom bij het uitzoeken van uw winkelvloer op of deze makkelijk is om schoon te houden. Helaas is koffie erg lastig uit het tapijt te verwijderen en blijft stof snel vastzitten tussen losse planken. Kies daarom voor een gladde vloer zonder naden. Zo bent u na sluitingstijd niet te veel tijd meer kwijt met de schoonmaak van uw winkel.

Safety first

Natuurlijk is de veiligheid van uw personeel en uw klanten ontzettend belangrijk voor u. Een onveilige winkelvloer zorgt al snel voor onveilige situaties. Losliggende planken en onverwachte opstapjes zorgen voor lelijke valpartijen! Ook kunnen gladde vloeren in het magazijn uitglijders veroorzaken. Uw klanten zullen niet snel terugkeren als ze bang zijn te vallen of uit te glijden op uw vloer.

In Utrecht opvallen met uw beursstand

Zo kunt u met uw stand opvallen op een beurs

Staat u met uw bedrijf wel eens op een beurs? Bij Ondernemercollectief weten wij maar al te goed dat uw inkomsten flink kunnen verhogen door op een beurs meer aandacht voor uw merk te creëren. In dit blog leest u onze drie tips zodat u op de volgende beurs in Utrecht extra op zult vallen met uw beursstand.

Tip 1: Schakel een professional in

Wanneer u met uw bedrijf naar een beurs gaat dan wilt u natuurlijk dat er mensen op uw stand af komen. Door een mooie beursstand zal er meer publiek komen kijken naar uw bedrijf, dat vertaalt zich naar meer inkomsten. Uiteindelijk is dat natuurlijk waar het allemaal om draait! Om die perfecte beursstand in Utrecht te creëren kunt u het best de hulp van een professionele standbouwer inschakelen. Een standbouwer helpt u om precies de publiekstrekker te ontwerpen en bouwen zoals u hem wilt hebben. Zoek eens op internet naar een professionele standbouwer bij u in de buurt.

Tip 2: Een hapje en een drankje

Wist u dat een gemiddelde bezoeker wel vijf uur op een beurs spendeert? In die tijd krijgen de mensen natuurlijk honger en dorst. Geef uw bezoekers een fijne verrassing door hen een hapje en een drankje aan te bieden in uw beursstand. Op deze manier blijven de potentiële klanten wat langer hangen en dat kan nét het verschil maken in die extra verkoop!

Tip 3: Opvallen met licht

Een beursstand die goed verlicht is trekt de aandacht. Met licht kunt gemakkelijk en snel een gezellige, warme en levendige sfeer creëren. Ook kunt u met een lichtplan de aandacht focussen op bepaalde punten of objecten. Houd bij het opstellen van uw lichtplan wel rekening met uw doelgroep. Jongere mensen houden misschien van flitsende en knipperende lampen, terwijl oudere mensen liever een rustig beeld zien.