Welke soorten personenliften zijn er?

Introductie in de personenlift

Heeft u een groot kantoorpand? Of bent u eigenaar van een appartementencomplex of flatgebouw? Dan kunt u er tegenwoordig eigenlijk niet meer omheen om een goede personenlift te laten plaatsen in het gebouw. Wij adviseren u dan te kiezen voor een lift die snel, duurzaam en geruisloos is. Wij leggen u graag uit hoe een personenlift werkt en welke twee soorten personenliften er zijn.

Hydraulische lift

Ten eerste is er de hydraulische lift. Deze liften bevinden zich vaak in de wat oudere panden. Dit soort liften worden tegenwoordig vaak vervangen door een moderner exemplaar. Hoewel hydraulische liften heel veel draagkracht hebben, zijn ze niet zo heel geschikt voor gebruik in hoge panden. Hydraulische liften worden aangedreven door olie of een andere vloeistof. De beweging van de lift wordt geregeld door drukverplaatsing. Door de druk in het systeem aan te passen gaat de liftkooi omhoog of juist weer naar beneden.

Een tractielift

Commerciële personenliften worden steeds vaker geïnstalleerd in de nieuwere gebouwen. Bent u dat ook van plan? Dan is de kans groot dat u een tractielift wordt geadviseerd. Dit zijn tegenwoordig de meest geplaatste personenliften. Ze worden aangedreven door een elektromotor en zijn relatief zuinig in gebruik. Dit komt doordat er zich naast de liftkooi ook een tegengewicht in de liftschacht bevindt. Dit tegengewicht is zwaarder dan de liftkooi. Hierdoor verbruikt de lift minder energie. De liftkooi verplaatst zich via kabels in de schacht. Een tractielift kan zonder moeite tot op grote hoogte komen.

Veiligheid met liften op kantoor

U wilt natuurlijk ook met de nieuwe lift de veiligheid van uzelf en uw werknemers waarborgen. Sommige mensen zijn bang dat een lift in een vrije val terecht kan komen, maar wees gerust: dit is vrijwel onmogelijk door een geavanceerde vanginstallatie. Een nieuwe personenlift is gegarandeerd veilig.

Reageren op dit blog? Dat kan via het contactformulier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *