Hoe vind je een goede hypotheekadviseur?

Als je een leuk huis op het oog hebt en besluit dat te willen kopen, dan is een goed hypotheekadvies eigenlijk onmisbaar om in je missie te slagen. Maar hoe vind je eigenlijk een goede hypotheekadviseur? Je leest het hieronder in dit blog.

Welke hypotheekadviseur kiezen?

Met een goed hypotheekadvies op zak kun je bij een bank aankloppen om de financiering voor de aankoop van je nieuwe woning rond te krijgen. Een goed hypotheekadvies krijg je van een goede hypotheekadviseur. Waar let je op bij het kiezen van die goede en betrouwbare hypotheekadviseur?

Random een hypotheekadviseur bellen

Je vindt een hypotheekadviseur door te informeren bij familie of vrienden welke adviseur zij prettig vonden en hen goed geholpen heeft. Dat is een goede eerste stap. Je kunt uiteraard ook op internet rondkijken of er een interessante hypotheekadviseur bij jou in de buurt zit. Heb je er een gevonden? Maak dan een eerste en vrijblijvende afspraak.

De eerste afspraak

Tijdens de eerste vrijblijvende afspraak maak je kennis met de hypotheekadviseur van je keuze. Hij of zij informeert wat hij of zij te bieden heeft en wat de mogelijkheden van financiering zijn bij het kopen van de woning die je op het oog hebt. Dit gesprek is dus louter oriënterend, zonder verdere verplichtingen.

Vervolgafspraken

Is het eerste gesprek naar wens geweest en heb je vertrouwen in deze hypotheekadviseur? Maak dan vervolgafspraken met deze persoon. Je leert stap voor stap meer weten over deze persoon en hypotheken en wat de specifieke mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie. Was het eerste en/of tweede gesprek niet naar wens? Start je zoektocht dan vooral opnieuw en herhaal die net zolang tot je de door jouw gewenste hypotheekadviseur gevonden hebt waarmee je zaken wil doen.

Hypotheekadvies

Je bent uiteraard uit op een gedegen hypotheekadvies. Als je alles met de adviseur besproken hebt, komt hij of zij met een vrijblijvend hypotheekadvies. Jij hebt tijdens de gesprekken inmiddels voldoende de kennis opgedaan om dat advies goed te kunnen beoordelen.

Hypotheekaanvraag doen

Jij maakt je keuze voor de hypotheek die bij je past en de hypotheekadviseur gaat de hypotheek aanvragen bij de bank.

De nazorg

Als je hypotheek hebt afgesloten, kun je de hypotheekadviseur in de toekomst nog nodig hebben. Er kan in de loop van de jaren nog wel eens veranderen in je persoonlijke of financiële situatie. Je houdt dus contact met je hypotheekadviseur om een en ander te wijzigen om daar financieel altijd het beste voor je uit te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *