Online Marketing Tips

Online Marketing is voor elke ondernemer tegenwoordig noodzaak. Klanten kijken en vergelijken online voordat zij een aankoop doen. Online marketing omvat alle activiteiten die erop gericht zijn klanten online te vinden. En dat is best veel. Ik heb mijzelf er een beetje in verdiept en als ondernemer veel ervaring opgedaan. Vandaar dat ik deze zaken met jou wil delen en ik hoop dat jij je voordeel kunt doen met deze Online Marketing Tips.Online Marketing Tips

Online Marketing Tip 1: Je website

Het hebben van een website is voor elke ondernemer een must. Geloof niemand die zegt dat hij geen website nodig heeft omdat hij vooral leeft van mondpop-mond-reclame. Geloof me, voordat de deal wordt gesloten is je website echt wel uitgecheckt door je klant. Investeer dus in je eigen website en houdt deze actueel. Met je website kan jij je bedrijf lokaal promoten.

Online Marketing Tip 2: Je Facebook Pagina

Facebook is onmisbaar. Voor elke ondernemer. Met je eigen zakelijke Facebook Pagina bereik je mensen zonder dat ze direct op zoek zijn naar jouw bedrijf. Je maakt ze op je diensten of producten attent en trekt zo zodoende naar binnen als klant. Als je alleen van Google afhankelijk bent, moet je maar afwachten of ze je gaan zoeken. Met Facebook kan jij op zoek gaan naar je klanten!

Online Marketing Tip 3: Je Linkedin account

Maak een goed en duidelijk profiel aan op Linkedin. Als mensen je persoonlijk willen uitchecken kan dat het beste met Linkedin. Je kan eenvoudig je ervaring uitmeten en de skills laten onderschrijven. Via Linkedin kan jij ook gemakkelijk in contact komen met potentiƫle klanten. Ook op Linkedin kan je een zakelijke pagina maken. Via je zakelijke pagina, kan je net als op Facebook, interessante updates delen en zo zichtbaar worden bij je doelgroep. Daarnaast bouw je ook een autoriteit op. En da is belangrijk voor als mensen zaken met je willen doen.

Online Marketing Tip 4: Je maillijst

Bewaar al je contacten goed en zet ze in je maillijst. Er zijn veel gratis mailprogramma’s beschikbaar waarmee je eenvoudig nieuwsbrieven kan maken. Door regelmatig een nieuwsbrief te versturen, blijf je in beeld bij de je eerdere contacten. Zelfs als ze klant zijn, of zijn geweest is het goed om af en toe een nieuwsbrief te versturen. Mensen die je al kennen zijn eerder geneigd weer diensten bij je af te nemen. Tenminste als je goed werk hebt geleverd. En daar ga ik wel vanuit natuurlijk.

Online Marketing Tip 5: Volg mijn blog

Ik heb natuurlijk veel leuke andere tips in mijn hoofd. Maar die schrijf ik niet allemaal op 1 pagina. Ik zal ze delen via mijn blog. Ik hoop dat je er wat aan hebt en dat jij ze ook deelt na het lezen. Zo heeft iedereen wat aan mijn online marketing tips!