payroll bureau

Payroll bureau

Wat kan payrolling betekenen voor je bedrijf?

Payrolling, je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het nu eigenlijk en wat zijn de voordelen voor jou als ondernemer? Dat vertel ik je in dit artikel.

Wat houdt payrolling in?

Payrolling betekent dat je het juridisch werkgeverschap uitbesteed aan een payrollbedrijf. De werknemer komt op papier in dienst bij het payroll bureau; en zij nemen je alle taken op het gebied van verloning, ARBO en de personeelsadministratie uit handen. De operationele leiding blijft wel gewoon in jouw handen. Je blijft dus zelf bepalen wie er bij je komt werken.

Wanneer is dit interessant?

Er zijn veel verschillende soorten ondernemers, de redenen om voor payrolling te kiezen zijn dan ook divers. Zo kun je voor payrolling kiezen omdat je niet goed bent in het bijhouden van je administratie of omdat je niet goed op de hoogte bent van de huidige wet en regelgeving. Maar ook om tijd te besparen die je liever in je onderneming of gezin stopt.

Zijn werknemers nog wel ‘mijn’ werknemers?

Voor je werknemers zelf maakt het geen verschil. Want hoewel alle personeelszaken en administratie via de payroll maatschappij komen te lopen, is het enige dat ze er in de praktijk van zullen merken dat er een andere bedrijfsnaam bovenaan hun loonstrook staat. Voor jou als ondernemer verandert er op de werkvloer ook niet veel, je bent nog steeds ‘de baas’ die de operationele leiding in handen heeft en je werknemer blijft ‘de werknemer’.

Voordelen van payrolling

Met payrolling bespaart een ondernemer door het juridisch werkgeverschap uit handen te geven veel tijd aan administratieve werkzaamheden. Daarnaast komen ook zaken als pensioenen, ziekte en arbeidsongeschiktheid op het bordje van de payroll maatschappij te liggen, omdat de werknemers op papier daar in dienst zijn.

Overstappen op payroll

Wil je zelf een payroll bureau inschakelen? Dit kan voor iedere ondernemer aantrekkelijk zijn. Met een kosten-baten analyse ben je er zo uit.

Heeft dit artikel je geholpen? Bekijk dan ook mijn andere artikelen over ondernemen.