objectbeveiliger

Objectbeveiliger inhuren

De sleutel tot veilig ondernemen

Het is een vreemde tijd: en dat komt niet alleen door corona. Onze maatschappij is de laatste jaren in meerdere opzichten verhard en dat geldt zeker ook voor de criminaliteit. Inbraken, geweld en vandalisme komen steeds vaker voor, en de delicten worden ernstiger. Als ondernemer zoek je daarom naar manieren om je hiertegen te wapenen. Want behalve het beschermen van jouw eigendommen, wil je ook een veilige (werk)omgeving kunnen bieden aan bezoekers en medewerkers. In dit blog leg ik uit hoe een objectbeveiliger je hierbij kan helpen.

Wat is een objectbeveiliger?

Een objectbeveiliger is een professional die zorg kan dragen voor een bepaald object en/of de veiligheid van jouw bezoekers en medewerkers. Hij/zij is getraind om onveilige situaties vroegtijdig te signaleren en adequaat in te grijpen indien nodig. Verder heb je met een objectbeveiliger direct een gediplomeerd EHBO’er en bedrijfshulpverlener (BHV’er) in huis.

Situaties waarin een objectbeveiliger van pas komt

Objectbeveiligers kunnen voor verschillende taken worden ingezet. Er is voor iedere situatie een dienst op maat. Zo kan het maken van controlerondes een preventieve werking hebben op de aantrekkelijkheid van een locatie voor criminelen. En kunt u brand- en sluitrondes laten uitvoeren, om er zeker van te zijn dat jouw pand correct en veilig wordt afgesloten voor de avond. Maar ook voor een adequate signaalopvolging van jouw alarmsysteem komt een objectbeveiliger van pas. Want zonder de juiste vervolgactie zou dit systeem weinig waarde bieden.

Ook voor overdag

Een objectbeveiliger is niet alleen na sluitingstijd handig, maar ook tijdens werkuren. Ze zijn namelijk ook in te huren voor toegangscontroles en receptiediensten. Zo leveren ze service met een glimlach terwijl ze waakzaam en alert zijn. Daarbij geeft de aanwezigheid van een bewaker jouw bezoekers en medewerkers een veilig gevoel.

Daarom huur je een objectbeveiliger in

Een objectbeveiliger is een goed getrainde professional, die weet wat te doen bij incidenten en calamiteiten. Door alert te zijn en situaties goed in te schatten, wordt vaak erger voorkomen.

Meer weten over veilig ondernemen? Lees dan ook mijn blog over cybercrime.