Tips voor het kiezen van een bedrijfsvloer

Hoe kiest u de juiste bedrijfsvloer?

Gaat u binnenkort een nieuwe vloer uitzoeken voor in uw bedrijfspand? Dan zijn er een aantal belangrijke factoren waar u op moet letten. Ondernemercollectief vertelt u hier graag meer over. Lees snel verder! Wilt u zeker weten dat uw vloer veilig is en tegen een stootje kan? Schakel dan een specialist in bedrijfsvloeren in.

De voordelen van een gietvloer als bedrijfsvloer

Een goede bedrijfsvloer is veilig, comfortabel, gemakkelijk schoon te houden en past natuurlijk bij de uitstraling van uw merk. Voor een bedrijfsvloer is een gietvloer het meest geschikt. Wanneer u kiest voor een gietvloer als bedrijfsvloer, dan profiteert u van een aantal voordelen. Een gietvloer is namelijk:

  • Slijtvast
  • Krasbestendig
  • Stofvrij
  • Naadloos
  • Bijzonder veilig
  • Zeer belastbaar
  • En vloeistofdicht

Een goede ondervloer

Een gietvloer kan op verschillende ondervloeren worden geplaatst, maar een cementgebonden vloer is het meest geschikt. Het is belangrijk om een goede ondergrond te hebben voordat er een volgende laag op wordt aangebracht. Met een cementgebonden vloer wordt de ondergrond mooi egaal gemaakt omdat het de oneffenheden van de ondergrond uitvlakt. Wanneer de ondergrond helemaal droog is kan de volgende laag worden aangebracht.

Waar moet uw bedrijfsvloer aan voldoen?

Het is belangrijk om eerst goed na te denken waarvoor de bedrijfsvloer voornamelijk wordt gebruikt. Heeft u bijvoorbeeld een bedrijf met zware machines? Dan heeft u een extra stevige vloer nodig. Werkt u met chemische stoffen? In dat geval heeft u een vloer nodig die vloeistofdicht is. In scholen, gymzalen en kantoren is het belangrijk dat de vloer geluiddicht is. Terwijl in ziekenhuizen en de horeca HACCP-normen gelden, waarmee wordt aangeduid dat de vloer bijvoorbeeld gemakkelijk te desinfecteren moet zijn. Ook antislipvloeren zijn wenselijk in veel verschillende bedrijven zoals horeca, kinderdagverblijven en in de bouw. Neem al deze overwegingen mee wanneer u uw bedrijfsvloer gaat uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *