Energie besparen binnen uw bedrijf? Lees nu onze tips!

Energiebesparende maatregelen voor uw bedrijf

Stook- en productiekosten zorgen ervoor dat de energierekening van een bedrijf fors hoger kan uitvallen. Heeft u al eens aan energiebesparende maatregelen gedacht? In dit blog geven wij u de beste tips om energie te besparen met uw bedrijf.

Zorg dat u de thermostaat aanpast

Er verdwijnt jaarlijks onnodig veel warme lucht doordat de lucht- en verwarmingsinstallaties niet goed zijn afgesteld. Door de installaties goed te beheren en te onderhouden, kan uw bedrijf jaarlijks wel tot € 10.000 besparen. Doorgaans zijn verwarmingsinstallaties van bedrijven ruim ingesteld, waardoor deze al van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan staan. Is dit echt zo hard nodig?

Goede ventilatie doet wonderen

Als u dit leest, denkt u wellicht dat dit in strijd is met energiebesparing. Echter is dit niet het geval. Door uw ventilatieroosters open te zetten, zorgt u ervoor dat de luchtvochtigheid daalt. Droge lucht is makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht. Ook realiseert u hiermee een gezondere binnenlucht voor zowel u als uw medewerkers, waardoor de arbeidsproductiviteit zal stijgen.

Bespaar op de pc

Nemen u en uw werknemers een uurtje pauze? Schakel dan de computer uit, zodat u niet onnodig energie aan het verbruiken bent. U kunt er ook voor kiezen om de computer in de ‘slaapstand’ te zetten, maar een screensaver verbruikt vaak ook al veel energie.

Gebruik LED verlichting

LED verlichting is energiezuinig, duurzaam en veilig. Tevens is de verlichting onderhoudsvrij. LED lampen zijn enigszins een investering ten opzichte van de gloeilampen, maar op termijn bespaart u hier veel energie en geld mee. Doorgaans gaat een LED lamp 40.000 uur mee, terwijl een gewone gloeilamp maar 1.000 uur meegaat. Bij een brandduur van vier uur per dag, kan een LED lamp het zo’n 40 jaar uithouden. Dit terwijl een gloeilamp het slechts een jaar uithoud. Om te weten of u het gewenste licht van de LED verlichting krijgt of om de best passende kleur voor uw pand te kiezen, kunt u het beste laten adviseren door een specialist.

Start met energiebesparing!

Wilt u ook energiebesparende maatregelen treffen en geld besparen met uw bedrijf? Kies dan voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in energiebesparing en -monitoring en laat u adviseren. U weet dan snel wat de beste maatregelen zijn om te treffen voor uw pand. Ga direct aan de slag en start vandaag nog met energiebesparing!