Maak gebruik van een studenten verhuisservice

Een belangrijke periode

Een verhuizing is altijd heel erg belangrijk. Het verplaatsen van je leefgebied van de ene naar een andere stad of dorp heeft veel impact. Zeker als je student bent. Maar het is ook een hele leuke tijd: nieuwe dingen ontdekken en helemaal zelf verantwoordelijk zijn voor vele zaken die het huishouden betreffen. Koken, schoonmaken, rekeningen betalen: voor dit alles moet nu zelf zorg worden gedragen. Een belangrijke periode als deze heeft een goede ondersteuning nodig: een ervaren en gespecialiseerd verhuisbedrijf zorgt hiervoor.

Bedenk wat verhuisd moet worden

Het is belangrijk dat er bedacht wordt wat er over moet worden gezet. Bij het thuiswonen is het – over het algemeen – ruimer en zijn er meer mogelijkheden om verschillende zaken op te bergen. Daarbij komt dat het eten en koken in een aparte ruimte worden gedaan. Afhangend van de nieuwe ruimte die gehuurd of gekocht wordt, moet er vaak worden ingeleverd op ruimte. Daarbij kunnen niet alle zaken mee die op de huidige kamer staan. Het is daarom belangrijk een overzicht te maken van de spullen die noodzakelijk zijn en die absoluut mee moeten met de verhuizing. Dit kan bijvoorbeeld op een lijstje geschreven worden, of op een bepaalde plek gezet worden, zodat de verhuizers weten welke dozen zij waar moeten plaatsen.

De bestemming van de meubels

Daarbij is het handig dat de verhuizers ook weten waar deze meubels of objecten in de nieuwe woning moet komen te staan. Als de verhuisservice de dozen voor de deur zet – wat over het algemeen niet eens legaal is – dan bent u zelf alsnog constant aan het sjouwen. En dat wilde u juist besparen. Geef daarom aan welke plek de betreffende meubels krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door het op de doos te schrijven, of door goede communicatie met de vaklui van de verhuisfirma.

Zoek een bedrijf met veel ervaring

Ook hier geldt de regel: hoe vaker je iets doet, hoe meer ervaring je er in hebt. Ga daarom voor een gerenommeerd bedrijf dat van wanten weet en al vele verhuizingen op haar naam heeft staan. Wellicht zijn er reviews achtergelaten op de website of weten uw vrienden, familieleden of buurtgenoten van het bedrijf. Het is namelijk wel zo fijn als u een goede klik heeft met het verhuisbedrijf.

Ga op zoek naar de passendste specialist

Deze goede klik is ontzettend belangrijk: het gaat immers om spullen die voor u erg waardevol zijn. Deze geeft u feitelijk uit handen, en daarom legt u een groot vertrouwen in het personeel van de verhuisfirma. Een bij u passend bedrijf is daarom essentieel. Doe hier onderzoek naar door eerdere ervaringen te zoeken, te bellen of zelf – als dat mogelijk is – langs te gaan op locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *