Verras werknemers met een cadeau op de Dag van de Arbeid

De Dag van de Arbeid: een mooie dag om werknemers te belonen

Op 1 mei is het zover: dan is de Dag van de Arbeid. Deze dag is officieel afkomstig uit de Verenigde Staten, waar men de werkdag wilde inkorten van 9 naar 8 uur. Op 1 mei werden in die tijd altijd de contracten vernieuwd. Om hun standpunt kracht bij te zetten, besloten de mensen juist op deze datum te gaan staken. Hoewel het dus gaat om stakingen, betekent dat niet dat er niet gewerkt hoeft te worden op 1 mei. In Nederland wordt deze dag gewoon als een werkdag beschouwd. Maar juist wanneer er extra aandacht is voor de arbeid, is het extra leuk om een cadeau te geven dat te maken heeft met de werkvloer.

Geef iets bruikbaars

Wanneer iemand iets cadeau doet, verschilt het nut van het presentje nogal per situatie. Zo gaat het in sommige gevallen over een cadeau waar men echt iets aan heeft. Andere giften zijn bijvoorbeeld een item dat aansluit of een running gag in de familie, kenniskring of groep collega’s. Er hoeft dan niet per se een nut achter het cadeau te zitten: het gaat dan meer om het verhaal erachter. Hoewel dat ook leuk is om te krijgen, is voor op de werkvloer juist een cadeau dat erg praktisch en bruikbaar is een erg geschikte keuze. Denk hierbij aan voorwerpen die dagelijks gebruikt worden. Maar ook bijvoorbeeld aan objecten die nog niet aanwezig zijn op kantoor, maar daar wel horen te zijn in verband met de toekomstige plannen van het kantoor.

Houd rekening met het imago van uw bedrijf

Wanneer u een bedrijf heeft met een jong en fris imago, dan is het een slimme zet om te kiezen voor een cadeau met dezelfde schwung. Als u aparte cadeaus geeft, kan dit juist ook een extra impuls geven aan de karakteristieke eigenschappen van het bedrijf. Als een van de speerpunten van het bedrijf is om out-of-the-box te denken, dan is het een leuke toevoeging om ook presentjes uit te delen die niet alledaags zijn. Wellicht is de kans aanwezig dat mensen dit op hun sociale media delen, wat weer tot interactie leidt. Wellicht vinden potentiële klanten dit een dusdanig leuke actie, dat zij nu besluiten om met jou in zee te gaan. Een leuk cadeau kan dus ook nog eens heel nuttig zijn.

Verras uw werknemers of collega’s

Geef eens iets speciaals cadeau op 1 mei: de Dag van de Arbeid. Uw collega’s zullen dit waarderen en het bedrijf met meer plezier vertegenwoordigen. Daarnaast is het natuurlijk gewoon erg leuk om personeel eens op een ludieke wijze te verrassen. Wat u ook doet, kiest iets dat past bij uw bedrijf en bij uw personeel. Wij wensen u veel succes met het uitkiezen van een leuk cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *