Bent u als zzp’er veel tijd kwijt aan administratie e.d.? Ga voor payroll!

Wat levert payroll u als freelancer op?

Als u zzp’er bent, dan ervaart u het genot van een aantal speciale voordelen. U profiteert bijvoorbeeld van een grote mate aan vrijheid en onafhankelijkheid. Idealiter besteedt u het grootste gedeelte van uw tijd ook daadwerkelijk aan waar u goed in bent. Echter, dit laatste lukt niet altijd. Immers moet u zaken omtrent financiën en verzekeringen zelf regelen. En hoe succesvoller u bent, hoe meer tijd u dit kan kosten. Vele freelancers zijn zich hierbij niet bewust dat er allerlei methoden zijn om dit tijdverlies te voorkomen, of op te vangen. Lees: uit te besteden, want dat is de essentie van een goede payrollconstructie. Heeft u hier als zzp’er belangstelling voor? Lees dan snel verder.

Welke voordelen biedt payroll u als zzp’er?

Een groot deel van de zzp’ers voert alle werkzaamheden, ook de neventaken, zelfstandig uit. Veel anderen kiezen ervoor om (een gedeelte van) de administratie door een boekhouder te laten doen. Freelancers weten vaak echter niet dat er nog vele andere mogelijkheden zijn om zichzelf te ontlasten. Daarbij kunnen tegelijkertijd ook de onzekerheden van het zzp-bestaan grotendeels worden geneutraliseerd. Als u een samenwerking met een payrollbureau zou aangaan, gaat u immers niet langer gebukt onder allerlei fiscale en arbeidsrechtelijke risico’s. Daarnaast hoeft u zich dan geen zorgen te maken over debiteurenrisico’s (niet betalende klanten). Bovendien zijn zaken omtrent belastingproblematiek, pensioenopbouw en regelingen met de Werkloosheidswet en de Ziektewet voortaan helemaal geregeld. U behoudt wel de vrijheid van het zelfstandige ondernemen, maar dan mét salarisgarantie dankzij het payrollbureau.

Al die voordelen! Zit er geen adder onder het gras?

Het antwoord op de hierboven gestelde vraag luidt simpelweg ‘neen’. Tegenover de serie aan voordelen staat slechts één wederdienst: het overmaken van een maandelijkse vergoeding naar uw payrollbedrijf. Doorgaans is dat een bepaald percentage van het bedrag dat u middels facturen binnenhaalt. Vreest u dat u hierdoor te veel van uw inkomsten kwijt raakt? Dan is het raadzaam om met behulp van een deskundige accountant uitgebreid door te rekenen wat over een lange termijn een payrollconstructie u gaat kosten en opleveren. Vraag dan uiteraard wel van tevoren een vrijblijvende offerte aan bij een erkende payrollspecialist.

Bereid u goed voor

Bent u inmiddels overtuigd en gaat u daadwerkelijk voor payrolling vanuit uw freelancebestaan? Dan bent u op de goede weg! Zorg dan te allen tijde wel voor een goede en volledige voorbereiding, zodat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Dit is zeer relevant, aangezien de stap om als zzp’er te gaan payrollen toch de nodige gevolgen heeft. Voor een goede voorbereiding vraagt u bij uw payrollbedrijf in ieder geval naar alle mogelijke voorwaarden en neemt u deze zorgvuldig door. Belangrijk om te weten is tenslotte of er wellicht bepaalde minimummarges gelden en of er opstartkosten betaald moeten worden. Heeft u alle vragen naar tevredenheid beantwoord kunnen krijgen? Dan staat niets u nog in de weg om als freelancer te gaan payrollen én om daarmee een voortvarende start te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *