Payroll en de supermarkt, een gouden combinatie

Waarom payroll en de supermarkt werkt

Vandaag de dag zijn er heel veel supermarktketens die gebruikmaken van een payrollconstructie. Wij vroegen ons af waarom payroll zo populair is onder de supermarkteigenaren. Wij horen namelijk vaak dat supermarkteigenaren en supermarktmedewerkers payrolling de ideale manier van werken vinden. Wij onderzochten daarom de combinatie van de supermarkt en payroll. Is dit inderdaad een gouden combinatie? En waarom is dit een gouden combinatie? In dit blog vindt u de uitslag van ons onderzoek. Lees snel verder en ontdek.

Focussen op uw klanten

Wij vroegen een supermarkteigenaar waarom payrolling zo interessant is voor een supermarkt. Hij vertelde ons dat vooral de flexibiliteit van het payrollen hem erg aansprak. Wanneer u als supermarkt kiest voor payrolling, geeft u het juridisch werkgeverschap uit handen aan het payrollbureau. Zij zijn dan op papier verantwoordelijk voor het personeel. Het payrollbureau zal bijvoorbeeld de salarissen maandelijks uitbetalen. Daarnaast zullen de specialisten van het bureau uw gehele loon-, arbo- en personeelsadministratie verzorgen. Deze taken kosten heel veel tijd en energie. Doordat de supermarkteigenaar deze taken niet meer hoeft uit te voeren, kan hij of zij zich volledig focussen op het helpen van de klanten en de andere taken in de supermarkt. Een payrollbureau geeft u dus de mogelijkheid om meer plezier uit het werk te halen.

Meer flexibiliteit en zekerheid

Een ander voordeel dat de flexibiliteit van payroll geeft, is dat een supermarkt te maken heeft met heel veel wisseling van werknemers. De supermarktbranche is een branche met flexibele en korte contracten. Met payrolling is het eenvoudiger om het overzicht te bewaren bij al deze contracten. De specialisten van het payrollbureau houden alle contracten en kosten secuur bij, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Naast flexibiliteit geeft payroll ook meer zekerheid. Valt er onverwacht een werknemer uit vanwege ziekte? Dan zal het payrollbureau de werknemer correct uitbetalen. Op deze manier loopt u een stuk minder risico’s.

Neem contact op met een payrollbureau bij u in de buurt

Payroll en de supermarkt blijkt dus een gouden combinatie te zijn. Payrolling geeft de supermarkteigenaar niet alleen meer flexibiliteit, maar zorgt ook voor meer zekerheid. Heeft u als supermarkt ook interesse in een overstap op payroll? Of heeft u behoefte aan meer informatie over payrolling? Neem dan snel contact op met een payrollbedrijf bij u in de buurt. Zij geven u graag meer informatie over de voordelen en een eventuele overstap.