Investeren in zonnepanelen

Redenen om nu nog te investeren in zonnepanelen

5 redenen om te investeren in zonnepanelen

Steeds meer bedrijven investeren in zonnepanelen. En dat doen ze niet zonder reden! Er zijn namelijk veel argumenten om met uw bedrijf te investeren in zonnepanelen. In dit blog leest u 5 redenen om nu nog te investeren in zonnepanelen en hoe het u en uw bedrijf kan helpen.

1. Verduurzaming van uw bedrijfsvoering

Door zonnepanelen op uw dak te plaatsen, wekt u schone elektriciteit op. Op deze manier bespaart u op het gebruik van fossiele brandstoffen en vermindert u de CO2-uitstoot van uw bedrijf. Andere dingen die u kunt doen om uw bedrijf te verduurzamen zijn:

  • Computers en laptops helemaal afsluiten na een werkdag
  • Minder printen en daarmee minder papier verspillen
  • Werknemers vaker thuis laten werken en daarmee voor minder verkeer zorgen

2. Kostenbesparing

Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor de portemonnee. De zonnepanelen kosten zelf dan misschien geld, de energie die ze daarna opwekken is gratis. Op deze manier bespaart u op energie en energiebelasting voor uw elektriciteit. Ook de transportkosten die de energieleverancier in rekening brengt, hoeft u niet meer te betalen. Een win-win situatie dus!

3. Goede PR voor uw klanten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) is al jaren een trend. Daarmee is een bedrijf dat actief en zichtbaar bijdraagt aan een beter milieu, meteen aantrekkelijker voor uw klanten. (Potentiƫle) klanten en andere toekomstige stakeholders gaan graag in zee met een bedrijf dat zich inzet voor een betere wereld.

4. Fiscaal aantrekkelijk

Het plaatsen van zonnepanelen is ook financieel aantrekkelijk om fiscale redenen. Er zijn namelijk de volgende fiscale regelingen voor:

  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
  • Regeling Milieu-investeringsaftrek
  • Energie-investeringsaftrek (EIA)
  • Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

5. U krijgt een speciale SDE++ subsidie

Plaats u een groot aantal zonnepanelen op het dak van uw bedrijf? Afhankelijk van de grootte van uw dak, komt u misschien in aanmerking voor een SDE++ subsidie: Stimulering Duurzame Energie. Dat is wel zo mooi meegenomen.

Investeer dus snel in zonnepanelen om van deze fijne voordelen te kunnen genieten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan HorizonNL zonnepanelen. Veel ondernemers gingen u al voor. Heeft ervaringen met zonnepanelen voor uw bedrijf? Deel je ervaringen met me via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *