Alternatieven voor jouw spaargeld

De huidige spaarrente zorgt niet meer voor groei

Sparen is een ontzettend slimme manier om als ondernemer een buffer op te bouwen voor ‘rainy days’. Maar met de huidige spaarrente groeit je spaargeld nauwelijks. Soms kan dit zelfs negatief uitpakken voor je spaargeld. Wil je meer kans op rendement hebben? Dan kun je je spaargeld beter op andere manieren investeren. Lees deze blog en beoordeel zelf welke methode het beste bij jouw situatie past.

Hypotheek (gedeeltelijk) aflossen

Door het aflossen van (een gedeelte van) je hypotheek, wordt je woning bij verkoop een stuk meer waard voor jou. Daarnaast heb je niet meer te maken met hoge maandlasten. Het is dus een vrij logische keuze om met je spaargeld je hypotheek af te betalen als de hypotheekrente hoger is dan de rente die je op een spaarrekening krijgt. Maar let wel op: er wordt pas geld vrijgegeven als je de woning verkoopt. Je kunt het geld dus niet meer voor een ander doel gebruiken, totdat je je woning verkoopt.

Je huis duurzamer maken

Je huis verduurzamen is geen goedkope grap. In sommige gevallen kun je echter subsidie krijgen voor zonnepanelen of een warmtepomp, waardoor deze optie ook interessant is voor mensen met een lager spaarbedrag. Wil je je huis isoleren? Dan is de rekening wel voor jezelf. Als je voldoende spaargeld in bezit hebt, kun je hiermee je huis duurzamer maken. Zo steek je je spaargeld in iets dat niet alleen goed is voor jezelf, maar ook voor het milieu. Dus twee keer zo goed!

Investeren in vastgoed

Door je spaargeld te investeren in vastgoed, koop je grond en alle bijbehorende panden die aan de grond vastzitten. Het doel hiervan is een leuk rendement behalen zodat je uiteindelijk meer verdient dan je hebt geïnvesteerd. Een investering in vastgoed levert op twee manieren rendement op. Een daarvan is de huuropbrengst. De huuropbrengst van je gebouwen zorgen voor een constante cashflow die gebruikt kan worden om de hypotheek te betalen, maar ook om nieuwe investeringen te doen. Meer weten over investeren in vastgoed? Laat een bericht achter op onze contactpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *