teambuilding

Zo vormt u een sterk team

Tips voor een goede samenwerking in uw team

Een sterk team is binnen een bedrijf enorm belangrijk voor het functioneren van de onderneming. Teambuilding kan een handige tool zijn om de samenwerking binnen uw team te verbeteren. In dit blog geven we u een aantal handige tips om het beste uit uw team te halen.

Wat zijn de kwaliteiten binnen uw team?

Wanneer u als ondernemer het functioneren van uw team wilt verbeteren, dan is het handig om eerst te ontdekken welke kwaliteiten er allemaal binnen uw team aanwezig zijn. Hier kunt u bijvoorbeeld achter komen door middel van het kwaliteitenspel. Met dit spel kunnen de teamleden aangeven welke kwaliteiten van hun teamgenoten ze prettig vinden in de samenwerking. Bespreek ook waarom deze kwaliteiten belangrijk zijn. Door middel van teamrollen kunt u bekijken hoe de verschillende kwaliteiten binnen uw team elkaar aanvullen voor een optimale samenwerking.

Benut ieders talenten

Alle leden van uw team hebben weer andere drijfveren en talenten. Door ervoor te zorgen dat al uw teamleden op de ideale plek zitten binnen uw organisatie zult u zien dat uw team een stuk beter gaat functioneren. Andersom kunt u ook bekijken welke taken juist niet zo goed passen bij bepaalde teamleden en bekijken of deze beter door andere personen kunnen worden uitgevoerd. Zo worden uw medewerkers extra gemotiveerd omdat ze taken uitvoeren waar ze goed in zijn en die ze leuk vinden.

Teambuilding

Samen leuke activiteiten ondernemen werkt ontzettend sfeerverhogend binnen een team. Wilt u graag dat uw team ook echt beter gaat samenwerken? Kies dan voor activiteiten waarbij de deelnemers ook echt iets samen moeten doen. Maak bijvoorbeeld met zijn allen een bouwwerk of help elkaar een ‘spinnenweb’ door te komen. Achteraf kunt u met het team bespreken wat er goed ging en wat er beter kan in de samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *