Airco lokt werknemers naar kantoor

Meer werknemers op kantoor tijdens hittegolf

U zult het vast gemerkt hebben: de afgelopen weken was het zeer warm in Nederland! Nu veel mensen thuis werken vanwege de corona-crisis, is het natuurlijk eigenlijk niet handig als er teveel mensen tegelijk naar kantoor komen. Toch is het begrijpelijk dat mensen op kantoor verkoeling komen zoeken tegen de hitte, zeker wanneer er airco aanwezig is. Als werkgever wilt u natuurlijk een prettige en veilige werkplek faciliteren voor uw personeel, daarom is het niet onverstandig om corona tafelschermen plaatsen in uw kantoor interieur.

Thuiswerken tijdens hittegolf niet prettig

Veel mensen hebben thuis niet de middelen om een prettige, koele werkplek in te richten tijdens een hittegolf. Wanneer meer mensen naar kantoor komen, is het belangrijk om extra maatregelen te treffen om verspreiding van het virus te voorkomen. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van kuch schermen, maar ook aan het vaker desinfecteren van de bureaus en aan het regelen van de looproutes. Zorg ervoor dat uw personeel altijd anderhalve meter afstand van elkaar houdt, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen natuurlijk. Ook kunt u uw personeel vragen aan het einde van de dag hun bureau leeg te maken en te desinfecteren. Dit is veiliger en makkelijker voor uw schoonmakers en voor het personeel die de volgende dag aan het bureau gaat werken.

Thuiswerktips bij hitte

Heeft u niet de mogelijkheid om naar kantoor te gaan om verkoeling te zoeken tijdens een hittegolf? Dan kunt u de volgende thuiswerktips toepassen:

  • Werk volgens een tropenrooster. Begin vroeg op de dag wanneer het nog koel is en stop ook wat eerder met werken
  • Schaf een ventilator aan
  • Houd overdag de gordijnen en zonwering dicht
  • Drink voldoende water
  • Verkoel uw polsen, uw nek en knieĆ«n
  • Draag dunne kleding en geen sokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *