Hoe vind je een interessant beleggingspand?

Hoe ga je te werk?

Ben jij als beginnende vastgoedbelegger op zoek naar een interessant beleggingspand? Het vinden hiervan kan nog een hele klus zijn. Het voelt vaak aan alsof je op zoek bent naar een speld in een hooiberg. Een interessant beleggingspand geeft je altijd een goed Bruto Aanvangsrendement (BAR). Ga jij de uitdaging aan om een interessant beleggingspand te vinden? Je staat er niet alleen voor!

Wat is een beleggingspand?

Natuurlijk is het tijdens de zoektocht naar een interessant beleggingspand goed om duidelijk te hebben wat een beleggingspand precies is. Het gaat hierbij om een pand dat je hebt om te verhuren. Je wilt er positief rendement op maken. Je kunt het pand verhuren als woonruimte, maar ook een kantoor-, winkel- of bedrijfspand kan onder het kopje beleggingspand vallen. Hoe hoog de huur (en dus ook je winst) is, hangt volledig af van de huidige economie en de locatie van het pand. Bij het beleggen in vastgoed geldt altijd dat het rendement en het risico onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico.

Op zoek naar het interessant beleggingspand

Bij de zoektocht naar een interessant beleggingspand kun je tussen twee opties kiezen. De eerste optie is het verhuurd vastgoed. Dit is wanneer je een pand koopt waar al een verhuurder in zit. Je neemt dan het contract van de verhuurder over. Een onverhuurd vastgoed zijn woningen, appartement of andere panden die helemaal leeg zijn. Je moet dan zelf op zoek gaan naar een geschikte verhuurder.

Zelf op zoek gaan?

Beide opties, verhuurd en onverhuurd vastgoed, hebben zo hun voor- en nadelen. Er is geen ‘beste keuze’, en het is niet de enige reden dat het ene beleggingspand interessanter is dan het andere. Die afweging moet je dus helemaal zelf maken. Maar waar ga je dan op zoek naar een interessant beleggingspand nu je dit onderscheid weet? Je kunt de zoektocht helemaal zelf beginnen, maar dat hoeft niet. Er zijn organisaties van ervaren vastgoedprofessionals die dit al voor je geregeld hebben. Dit maakt het vinden van een interessant beleggingspand ontzettend eenvoudig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *