Meer dan 120.000 mensen sterven aan de gevolgen van een slecht binnenklimaat

De Wereldgezondheidsorganisatie

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat er in Europa jaarlijks meer dan 120.000 mensen sterven aan de gevolgen van een slecht binnenklimaat. Deze organisatie dringt dan ook bij de Europese Unie aan om hiervoor maatregelen te treffen. De lucht in kantoren is soms zo slecht dat het te vergelijken is met lucht langs een drukke snelweg. Ondanks dat dit al jaren zo is, wordt er maar weinig aan gedaan. Het is daarom nu echt tijd om hier stappen in te ondernemen. Want de gezondheid van uw medewerkers staat voorop.

Doorgeslagen in het isoleren

We zijn een beetje doorgeslagen in het isoleren van panden. Door het goede isoleren komt er maar weinig frisse lucht binnen. De afgelopen jaren is er dan ook voornamelijk energiebesparend gekeken naar gebouwen. Echter is gezonde binnenlucht nog belangrijker dan energie besparen. Het is dan ook een uitkomst dat de Wereldgezondheidsorganisatie nu aan de bel trekt. Maar dat neemt niet weg dat we ook energie moet besparen. Er moet een goede balans komen tussen energie besparen en een goede luchtkwaliteit. Dit moet zo gebeuren dat er niet allerlei gezondheids- en comfortproblemen gecreëerd worden.

De luchttoevoersystemen

Uit onderzoek blijkt dat de toevoersystemen van buitenlucht de grote boosdoener zijn. Deze veroorzaken namelijk vervuilde lucht. Deze toevoersystemen laten vervuilde lucht naar binnen, zonder dat er goed geventileerd wordt. Hierdoor gaat de luchtkwaliteit dan ook snel achteruit. Een slechte luchtkwaliteit kan er zelfs voor zorgen dat de kwaliteit van de werkzaamheden van uw medewerkers negatief beïnvloed wordt.

Schone lucht

De regels over voldoende schone lucht die in het bouwbesluit staan, moeten verruimd worden. Dit zal dan ook bijdragen aan meer schone lucht op kantoor. Maar u kunt op kantoor ook zelf het verschil maken. Zet bijvoorbeeld wat vaker de ramen op kantoor open en laat wat frisse lucht binnen.

Schakel een professioneel bedrijf in om uw binnenklimaat te regelen

Dat toevoersystemen van buitenlucht vaak de boosdoener zijn van een slecht binnenklimaat op kantoor, is gelukkig te verhelpen. Een professioneel bedrijf kan ervoor zorgen dat uw toevoersystemen perfect werken. Hierdoor krijgen u en uw medewerkers voldoende schone lucht binnen op kantoor. Daarnaast kan een professioneel bedrijf er voor zorgen dat uw toevoersystemen efficiënter werken. Maar waar vindt u nu zo’n bedrijf dat dit voor u kan realiseren? Wij gingen op onderzoek uit en vonden HHTB. Dit bedrijf is zeer ervaren en zorgt er ook daadwerkelijk voor dat u op kantoor voldoende frisse lucht binnen krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *