Voordelen en nadelen van payrolling

Wat zijn de voordelen en nadelen van payrolling?

Als u kiest voor payrolling dan zijn er vele bedrijven die dit voor u kunnen uitvoeren. Maar wat kunt u nu eigenlijk verwachten als u kiest voor payrollen? Een payrollbedrijf neemt uw werknemers in dienst. Hierdoor wordt het payrollbedrijf dan ook juridisch werkgever. Doordat de juridisch werkgever het payrollbedrijf wordt, neemt deze ook alle risico’s van u over op het gebied van arbeidsrecht. Deze neemt de volgende administratieve handelingen van u over:

  • Het verzorgen van de arbeidsovereenkomsten
  • Loondoorbetalingen
  • Verzekeringen
  • Verwerking CAO- en wetswijzigingen

Wat u zelf moet blijven doen

U blijft als de opdrachtgever altijd verantwoordelijk voor de belangrijkste zaken. Hierbij kunt u onder andere denken aan het aannemen van werknemers. Ook bepaalt u zelf de hoogte van de salarissen. Het uitvoeren van beoordelingsgesprekken blijft natuurlijk ook tot uw takenpakket behoren. Zo ziet u dat de normale gang van zaken hetzelfde blijft.

Waarom payrolling?

Iedere organisatie die werkt met personeel kan gebruik maken van payrolling. Het wordt voor u makkelijker, de flexibiliteit wordt vergroot en zo zijn er nog meerdere redenen om te kiezen voor payrolling. Zo scheelt het u ook heel veel administratief werk. Heeft u werk voor een langere periode of een korte periode? In beide gevallen kunt u gebruik maken van payrolling.

De voordelen om voor payrolling te kiezen

Als u definitief kiest voor payrolling zijn hier vele voordelen aan verbonden. Wij geven u hieronder een aantal voordelen van payrolling:

  • Er wordt een vast tarief gerekend
  • U ontvangt geen facturen meer van bijvoorbeeld de Belastingdienst
  • U heeft vooraf al een goed overzicht van personeelskosten
  • De financiële administratie wordt zeer inzichtelijk
  • Uw personeel kan rekenen op het payrollbedrijf

Payrolling is een ware uitkomst voor bedrijven

Door gebruik te maken van payrolling kunt u altijd gebruik maken van kennis die altijd up to date is. Als u personeel in dienst neemt en het allemaal zelf regelt, dient u altijd rekening te houden met wet en regelgeving. Een payrollbedrijf is hier altijd van op de hoogte. Ook zal de administratieve rompslomp beperkt worden. Waardoor u zich echt kunt richten op uw core business. Zo ziet u, er zijn vele redenen om te kiezen voor payrolling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *