HACCP Panelen

Wanneer zijn HACCP panelen nodig?

Zijn HACCP panelen nodig in uw branche?

Speelt hygiëne een belangrijke rol in uw branche? Of u nu als vleesverwerker werkt of werkzaam bent in een bakkerij. Zodra hygiëne prioriteit is in uw branche, krijgt u te maken met hygiënische vloeren, wanden en plafonds. Uw bedrijf zal moeten voldoen aan bepaalde hygiëne normeringen volgens de HACCP richtlijnen. Over het algemeen geldt dat de hygiënische vloeren, wanden en plafonds goed te reinigen moeten zijn, dat ze stootvast en vloeistofdicht moeten zijn en dat ze bestand moeten zijn tegen reinigingsmiddelen of chemicaliën. HACCP panelen bieden dit. Wilt u hier meer over weten? Lees snel verder!

Waarom HACCP panelen?

Hygiëne is van groot belang in verschillende branches. Waar voedsel geproduceerd wordt, waar halffabricaten geproduceerd worden of waar aan medicijnen gewerkt wordt. In al deze branches wilt u bacterie- of schimmelvorming natuurlijk voorkomen. Daarom mogen er geen holle ruimtes achter de wanden ontstaan en mag de wand niet absorberend zijn. Dit zijn namelijk gunstige omstandigheden voor schimmels en bacteriën. Deze hygiëne problemen kunt u oplossen door HACCP panelen.

HACCP panelen: dé oplossing

Om ervoor te zorgen dat uw vloeren, wanden en plafonds weer voldoen aan alle hygiënische eisen kunt u HACCP panelen laten plaatsen, bijvoorbeeld in de vorm van Glasbord® wandafwerking platen. Deze platen zijn namelijk bestand tegen:

  • Krassen
  • Chemicaliën
  • Vocht
  • Stootkracht

Hierdoor bent u definitief af van scheurende of loszittende tegels en absorberende voegen. Wanneer uw oorspronkelijke wanden nog voldoende draagkracht hebben en er geen vochtproblemen in zijn ontstaan, kunt u de HACCP panelen, in de vorm van Glasbord® wandafwerking platen, eenvoudig verlijmen met uw oude tegelwand. Ideaal toch? Schakel vandaag nog een expert in om de panelen te laten plaatsen, zodat u zo snel mogelijk weer volgens de HACCP richtlijnen kunt werken.

Heeft uw bedrijf ook HACCP panelen nodig? En heeft u hier nog vragen over? Stel ze gerust via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *