Tesla versnelt de transitie naar elektrisch

Tesla versnelt de transitie naar elektrisch

Tesla opende de deur naar de toekomst

Lang werd er getwijfeld. Gaat elektrisch rijden de brandstofmotor vervangen? De autobranche leek er niet warm voor te lopen. Met de intrede en het succes van Tesla op de automarkt heeft elektrisch rijden echter een grote sprong voorwaarts gemaakt. Dat dit de toekomst is lijkt nu wel zeker. Met ‘dieselgate’ en de almaar strenger wordende milieueisen konden de oude autofabrikanten niet langer achterblijven. Ook zij brengen nu het ene na het andere elektrische model uit.

Nieuwe problemen

Tesla is zo voor een groot deel verantwoordelijk voor de rappe toename in het aanbod van elektrische auto’s. Als bewonderaar van deze eigenwijze nieuwkomer heb ik er inmiddels zelf ook één voor de deur staan. De explosieve groei van het aantal elektrische auto’s heeft echter ook een keerzijde voor de eigenaars. Ze moeten immers allemaal worden opgeladen! De huidige opties voor opladen zijn:

  • Met een verlengsnoer
  • Openbare laadpalen
  • Laadpaal op eigen terrein

Wat is de beste optie?

Laden met een verlengsnoer is eigenlijk geen optie. Dit duurt simpelweg te lang en het is onpraktisch om hiervoor een raam of deur open te houden. Het laden aan een openbare laadpaal werkt zeer gebruiksvriendelijk met een tankpas of app. Een nadeel is natuurlijk wel dat iemand hier winst over berekent. Ook is laden bij een concurrent van uw eigen laadpaal aanbieder duurder dan bij uw eigen aanbieder. Daarnaast heeft niet iedereen een laadpaal in de directe omgeving van zijn huis waardoor een eigen laadpaal zeker een overweging waard is als je daar de mogelijkheid toe hebt.

Eigen Tesla laadpaal

Omdat ik ervan overtuigd ben dat elektrisch rijden de toekomst is, kwam ik al snel tot de conclusie dat het voor mij het voordeligste is om een laadpaal voor thuis aan te schaffen. Met de afstanden die ik rijd heb ik genoeg aan een volle accu. Deze laad ik dan ‘s avonds op aan mijn eigen laadpaal, die altijd vrij is als ik hem nodig heb. Daarnaast profiteer ik van goedkope stroom van mijn zonnepanelen wat het nog voordeliger maakt. Net als alle elektrische auto’s is ook een Tesla niet gebonden aan een specifiek merk laadpaal. Dit is dus gewoon een kwestie van de meest voordelige laadpaal uitzoeken.

Vond u dit een interessant artikel? Lees dan ook onze andere blogs met relevante onderwerpen voor ondernemers .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *