waarop letten kantoorvloer

Tips voor het kiezen van de juiste kantoorvloer

Een nieuwe kantoorvloer laten leggen

Tijdens het renoveren van uw kantoorpand moet u met veel verschillende dingen rekening houden. Zo ook met het kiezen van de juiste kantoorvloer. Dat is zeker geen eenvoudige opgave. U wilt een vloer die past bij de uitstraling van uw bedrijf en die hygiënisch is, maar u wilt natuurlijk ook een duurzame vloer die lang meegaat aan waar u weinig werk aan heeft. Welk materiaal is nu het meest geschikt voor uw kantoorvloer? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Match de identiteit van uw bedrijf

U wilt er natuurlijk voor zorgen dat uw kantoor de identiteit van uw bedrijf reflecteert. Een van de manieren waarop u dat kunt doen, is de juiste kantoorvloer kiezen. Staat moderniteit en techniek binnen uw bedrijf centraal? Dan kiest u bijvoorbeeld voor een donkere natuursteen tegel. Heeft u een hecht, traditioneel familiebedrijf? Dan is een klassieke houten vloer waarschijnlijk passender. Ga dus goed na wat de identiteit van uw bedrijf is, en hoe u dit op kantoor wilt uitstralen.

Hygiëne is belangrijk

Voor bedrijven is een hygiënische vloer natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Niet alleen bedrijven in de horeca of fabrieken moeten met de hygiëne rekening houden, maar ook de kantoorvloer moet makkelijk te reinigen zijn. Zo zorgt u namelijk voor een prettige werkomgeving. Het is belangrijk om te bedenken dat op kantoor veel mensen (letterlijk en figuurlijk) over de vloer komen. Daarom raden we materialen als tapijt af. Het reinigen van tapijt kost namelijk veel meer werk dan het schoonmaken van andere vloersoorten.

Beste materiaal voor kantoorvloer

Welk materiaal is nu het meest geschikt als kantoorvloer? Over het algemeen zouden wij zeker een PVC-vloer aanraden. De PVC-vloer voldoet namelijk aan de belangrijke punten die we eerder genoemd hebben. Hij is zeer eenvoudig schoon te houden. U (of uw schoonmaakbedrijf) zullen er niet veel werk aan hebben. Daarbij is de PVC-vloer in veel stijlen te verkrijgen. Zo kan hij bedrukt worden met een natuursteen tegel patroon dat haast niet van echt natuursteen te onderscheiden is, of het patroon van een klassiek parket dat lijkt op echt hout. Maar ook vloeren als vinyl, parket en laminaat zijn zeer geschikt als kantoorvloer. Wij raden u zeker aan om eens contact op te nemen met een specialist om de mogelijkheden te bespreken.

Naar welk materiaal gaat uw voorkeur uit als kantoorvloer? Laat het ons weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *