Optimaal ventileren in tijden van corona

De noodzaak van goede ventilatie in kantoorgebouwen

Optimaal ventileren in tijden van corona

De juiste ventilatie op kantoor is een zeer belangrijke factor voor een aangenaam binnenklimaat. Zo heeft het natuurlijk effect op het comfort, maar ook op de werkprestatie en zelfs op de gezondheid van de mensen op kantoor! Onvoldoende ventilatie betekent automatisch dat er geen goede luchtkwaliteit in uw kantoor is. Dat is in tijden van corona niet meer wenselijk. Hoe u zorgt voor een fris kantoor met een aangenaam en gezond binnenklimaat? U leest het in dit blog.

Aangenaam binnenklimaat creëren

Een prettig binnenklimaat is zeer belangrijk in kantoorgebouwen waar medewerkers elke dag aanwezig zijn. Zij verplaatsen zich door weer, wind en regen en nemen ‘van alles’ mee naar binnen. Dat zorg voor een verstoord binnenklimaat. Dat moet met goede ventilatie zo snel mogelijk hersteld worden. Een goed binnenklimaat is namelijk van groot belang voor het comfort, en heeft invloed op onder andere de gezondheid en de prestaties van uw medewerkers. In deze coronatijd is nog maar eens extra duidelijk gebleken wat het belang is van goede ventilatie is om te voorkomen dat ziektes zich makkelijk kunnen verspreiden.

Ventilatie voor een goede gezondheid

Slechte ventilatie op kantoor kan dus een negatief effect hebben op de gezondheid van de mensen in de ruimte. Klachten die kunnen ontstaan door slecht geventileerde ruimtes zijn onder andere:

  • irritaties aan de neus, ogen of keel
  • hoofdpijn
  • vermoeidheid
  • allergieën
  • benauwdheid

De goede verstaander ziet het woord ‘corona’ al uit de opsomming opdoemen. Door te zorgen voor de juiste ventilatie vermindert u de kans op de verspreiding van het virus en kunt u bovenstaande klachten voorkomen.

Lockdown, de mogelijkheid om uw ventilatie te controleren en verbeteren

Nu de lockdown nog een poosje voortduurt en uw mensen nog zoveel mogelijk thuiswerken, heeft u alle gelegenheid om het ventilatiesysteem in uw kantoor goed onder loep te nemen en eventueel te verbeteren. Neem daarvoor direct contact op met een ventilatie specialist voor kantoren om de mogelijkheden van een controle te bespreken.

Welke maatregelen heeft u genomen om het coronavirus een halt toe te roepen? Ik hoor het graag van u via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *