Payrollen voor werknemers, de voordelen

Duidelijkheid over de voordelen van payroll voor de werknemer

Wanneer men het over payrolling heeft, gaat het vaak over de vele voordelen die het voor een werkgever kan hebben. Wat de voordelen precies zijn voor een werknemer, wordt vaak niet verteld. Vaker legt men de nadruk op de nadelen voor de werknemer. Daarom willen wij in dit blog meer duidelijkheid geven over de voordelen voor de werknemers die payrollen of willen gaan payrollen in de toekomst. Dus bent u benieuwd naar de voordelen van payroll voor de werknemer? Lees dit blog!

Altijd uw salaris netjes op tijd

Zoals gezegd wordt er vaak negatief gesproken over werknemers die voor payrolling kiezen. Er zouden namelijk heel veel nadelen kleven aan het payrollen. Echter, payrolling kan voor sommige werknemers ook een hele fijne oplossing zijn. Wij geven u een aantal feiten over payrolling, die u meer inzicht kunnen geven. Het eerste voordeel is dat u uw salaris altijd op tijd en correct ontvangt. Wanneer sommige bedrijven dit zelf uitvoeren, kan dit nogal eens fout gaan. U ontvangt bijvoorbeeld uw salaris veel te laat, waardoor u in de knoop komt met het betalen van uw vaste lasten. Wanneer een vakkundig payrollbedrijf de loonadministratie regelt, weet u zeker dat u uw salaris altijd netjes op tijd ontvangt.

U wordt doorbetaald bij ziekte en arbeidsongeschiktheid

Een tweede voordeel van payrollen als werknemer, is dat u altijd doorbetaald krijgt wanneer u ziek bent of onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. Dit geeft u als werknemer veel zekerheid. Wanneer u bijvoorbeeld als ZZP’er werkt, is het niet fijn wanneer u ziek bent. U voelt zich bij ziekte vaak gedwongen om door te werken. Wanneer u niet gaat werken, zal er immers ook niets binnenkomen. Het payrollbedrijf kan in dat soort situaties een fijn vangnet zijn. U kunt rustig een paar dagen thuis uitzieken, terwijl het payrollbedrijf u gewoon doorbetaald.

Altijd op de hoogte van alle wetswijzigingen en regels

Een derde voordeel van payrolling voor werknemers is dat een payrollbedrijf op de hoogte is van alle wetswijzigingen en regels op de arbeidsmarkt. Voor een werkgever kan het heel lastig zijn om alle wijzigingen bij te houden. Welke wetten en regels moet hij bijvoorbeeld toepassen om een goede werkgever voor u te zijn. Een deskundig payrollbedrijf volgt alle veranderingen van regels en wetten op de voet. Zij weten bijvoorbeeld alles over uw CAO en zorgen ervoor dat alles helemaal correct verloopt bij de Belastingdienst en zorgverzekering.

Benader een payrollbedrijf in de buurt voor meer info

Heeft u als werknemer of ZZP’er ook interesse gekregen in payrolling? En heeft u behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een vakkundig payrollbedrijf bij u in de buurt. Zij informeren u graag verder over de vele voordelen van payrolling voor de werknemer. Misschien geniet u als werknemer straks ook wel van de zekerheid van payrolling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *