De voordelen van het regelmatig eten van oesters

Meer dan alleen lekker

Eet jij al regelmatig een paar lekkere oesters? Zo niet, dan is het zeker de moeite waard om ze aan je dieet toe te voegen! Ze smaken namelijk niet alleen heerlijk, maar zijn bovendien super gezond. En wellicht heb je ook wel eens gehoord dat oesters werken als afrodisiac, is dit feit of fabel? Je leest het in ons blog, net als de andere voordelen die regelmatig oesters eten met zich meebrengt. En als je na het lezen honger hebt gekregen, dan raden we je zeker aan om een plekje te reserveren aan tafel bij een restaurant waar ze oesters serveren.

De voordelen van oesters

Zoals eerder gezegd, heeft het eten van oesters veel voordelen voor je gezondheid. Oesters bevatten namelijk zeer veel vitaminen, aminozuren en omega-3 vetzuren. Kortom, eigenlijk alles wat je lichaam nodig heeft. Dat maakt ze tot een van de meest voedzame producten ter wereld. De voordelen van het regelmatig eten van oesters zijn onder andere:

  • Je krijgt ontzettend veel voedingsstoffen binnen, waaronder zink, magnesium, vitamine B12, B3 en D. Dat zorgt niet alleen voor een betere stofwisseling, maar ook voor een goed immuunsysteem
  • Oesters zijn zeer licht verteerbaar en bevatten maar weinig calorieën
  • Het eten van oesters zorgt voor een gezonde huid, haar en nagels
  • Ze zorgen voor een beter geheugen
  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het eten van oesters het libido verhoogt

Goed voor je lichaam, goed voor het milieu

Het eten van oesters is niet alleen zeer gezond, maar oesters zijn ook een bewuste keuze wat betreft milieu. Oesterkwekerijen zijn zeer duurzaam, omdat er bij het kweken geen extra voedingsstoffen toegevoegd hoeven worden aan het water. Oesters filteren het water namelijk en voeden zich op die manier. Dit heeft ook als effect dat de waterkwaliteit verbeterd. In het wild verbinden oesters zich met elkaar tot oesterbanken en creëren een eigen ecosysteem, waar ook veel andere vissoorten van profiteren. Dit alles betekent dat jij zonder schuldgevoel kunt genieten van (h)eerlijke oesters!

Ga oesters eten!

Heb je na het lezen van dit blog ook honger gekregen? Maak dan eens een reservering om oesters te eten bij een goede chef! Ben je in de buurt van Rotterdam? Dan raden we je aan om eens langs te gaan bij Gastrobar Hartig. Hier werken ze met een shared dining concept, waar iedereen aan tafel samen geniet van kleine hapjes. Ook serveren ze heerlijke oesters! Maak snel een reservering en ervaar zelf de voordelen van oesters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *