Gordijnen aanschaffen? Lees deze handige informatie!

Optimaal wooncomfort door gordijnen

Gordijnen zorgen voor net even wat extra sfeer in huis en creëren optimaal wooncomfort.
Ze kunnen uw woning verduisteren, isoleren en de uitstraling van uw interieur omhoog halen. Wat zijn nu de meest handige tips bij het aanschaffen van gordijnen? U leest het in dit blog!

Zorg dat uw gordijnen matchen met de rest van uw interieur

Wanneer u naar een gespecialiseerde gordijnenzaak gaat, doet u er goed aan te kiezen voor gordijnen die matchen met de rest van uw meubilair. Vaak passen geplooide stoffen goed bij oude huizen, terwijl rechte gordijnen een nieuwbouwwoning meer omhoog halen. Heeft uw woning een visgraatvloer? Houd uw gordijnen dan effen.

Kies voor dubbele plooien voor hoge ruimtes

Dubbele plooien zijn ideaal voor hoge ruimtes. Heeft u gekozen voor een gordijn van 2 meter lang? Dan geven dubbele plooien uw huis een fijne uitstraling. Dunne plooien zijn een mindere optie, omdat er door de lengte geen plooien meer te zien zijn aan de onderkant van het gordijn. Dit zorgt ervoor dat de stof niet goed tot zijn recht komt. Wanneer u voor gordijnen met een dubbele plooi kiest, doet u er altijd goed aan om voor 20 tot 50% meer stof te kiezen.

Investeer in een goede voering

Een goede voering kost wellicht wat geld, maar is de investering meer dan waard. De voering zorgt voor isolatie en werkt verduisterend. Tevens heeft u dan duurzame gordijnen. Ze gaan langer mee, omdat de dikkere stof langzamer verkleurt door zonlicht. Daarbij bespaart u door de isolatie van goed gevoerde gordijnen flink op uw energierekening.

Zorg dat u uw gordijnen ruim inmeet

Gordijnen hebben een neiging tot krimpen. Zorg er dus voor dat u uw gordijnen van tevoren ruim inmeet. Laat desnoods uw ramen opmeten door een stoffeerder. U kunt krimp van uw gordijnen voorkomen door uw gordijnen naar een chemisch reinigingsbedrijf te brengen. Was uw gordijnen niet zelf, zodat u het krimpen van uw gordijnen zoveel mogelijk beperkt.

Besef dat gordijnen uw ruimte kleiner of groter maken

Heeft u een kleine kamer of ruimte? Vermijd dan gordijnen met drukke dessins, omdat uw ruimte hierdoor kleiner lijkt. Kies in plaats daarvan voor een meer effen kleur gordijnen. Om uw ruimte optisch groter te laten lijken, kunt u het beste kiezen voor gordijnen tot aan de vloer. Uw ruimte lijkt dan hoger en dus ook groter. U leest het al, bij de aanschaf van gordijnen zijn er veel punten om rekening mee te houden. Met deze tips helpen wij u een stukje op weg. Wij wensen u veel succes bij de aanschaf van uw nieuwe gordijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *