Zo vermijdt u wanbetalers

Ontdek hoe u wanbetalers voorkomt

Elke ondernemer probeert ze te omzeilen: wanbetalers. Heeft u toch uw dienst verleend aan of uw product verstuurd naar een klant die weigert te betalen? In dit blog geven wij u enkele tips om wanbetalers te voorkomen. Ook informeren wij u wat u kunt doen als het op een gegeven moment nodig is om een incassobureau in te schakelen.

Tip 1: Leg alles helder vast

Vaak is onduidelijke communicatie dé oorzaak voor wanbetalende klanten. Zo kan er onduidelijkheid bestaan over de prijs van een bepaald product, de levering, eventueel meerwerk en het uurtarief van een dienst. Zorg er daarom voor dat alles helder is, zowel voor u als voor uw klant. Wat biedt u precies aan voor welke prijs? Wat zit daar wel en niet bij inbegrepen? Welke kosten rekent u voor meerwerk? Hoeveel kost het versturen van uw product of hoeveel vraagt u als reiskosten? Deze zaken hoeven niet persé allemaal opgenomen te zijn in een contract; als het maar ergens duidelijk (terug te vinden) is dat u aan uw klant gemeld heeft wat de afspraak is. Veel zaken kunnen overigens ook opgenomen worden in de algemene voorwaarden.

Tip 2: Zorg voor strak debiteurenbeheer

Betaalt uw klant niet meteen na het ontvangen van de eerste factuur? Start dan een nauwlettend traject met deze klant. Stuur hem of haar bijvoorbeeld een vriendelijke herinnering of bel even om te vragen wat de reden is van de vertraging. Blijkt de klant een legitieme reden te hebben voor de vertraagde betaling van uw rekening? Maak dan direct een afspraak voor wanneer de betaling wel voldaan moet zijn. Kortom, blijf communiceren. Wees helder over de bedragen en uiterlijke betaaldata, zodat de klant zich zeer bewust wordt van het feit dat hij of zij nog een betaling moet voldoen. Vindt u het lastig hier tijd, energie en assertiviteit voor vrij te maken? Schakel dan een incassobureau in om deze taken van u over te nemen.

Tip 3: Schakel een incassobureau in

Heeft u last van wanbetalende klanten? Schakel dan een incassobureau in. Zij zorgen er professioneel, netjes en doelgericht voor dat u het betreffende bedrag alsnog ontvangt. Met een incassobureau als uw partner profiteert u van de volgende voordelen:

  • Eerlijke no win-no fee regeling
  • Snellere betaling van debiteuren
  • Persoonlijk advies van specialisten
  • Alles wordt door één bureau geregeld
  • Juridische bijstand bij diverse geschillen

Ga op zoek naar een incassobureau

Heeft u, ondanks uw heldere communicatie en strakke debiteurenbeheer toch te maken met wanbetalers? Ga dan op zoek naar een ervaren incassobureau. Zij zorgen er graag, snel en vakkundig voor dat u uw geld alsnog ontvangt. Wij wensen u veel succes toe met deze incasso!