Wat te doen nu de werkgeversrisico’s toenemen?

Een nieuw Sociaal Akkoord voor werkend Nederland

Met de invoering van het Sociaal Akkoord in 2013 steeg de angst voor ondernemend Nederland. De werkgeversrisico’s groeiden alleen maar. Hierdoor durfde niemand meer werknemers in dienst te nemen. Om ondernemers, en dan met name de kleine bedrijven en flexwerkers, te ondersteunen, is er in juli 2017 een nieuw Sociaal Akkoord geopperd. Het doel? Meer zekerheid en minder risico. Maar was payroll al niet een prettige oplossing voor voldoende flexibiliteit voor de werknemer en meer zekerheid voor de werkgever?

Zo leidden verplichtingen ondernemers naar payroll

In het Sociaal Akkoord van 2013 werden werkgevers steeds meer verplicht werknemers door te betalen. Bij ziekte, bij het ontslagrecht. In de ogen van werkgevers werkelijk altijd. Of er nou werkzaamheden verricht worden of niet. Het is heel goed te begrijpen dat werkgevers liever geen mensen meer in dienst nemen! Immers, een ondernemer wil groeien. Het uitbetalen van niet-werkende krachten draagt daar niet aan bij. Deze verplichtingen vergroten juist eerder het risico op een faillissement. Dat was de reden voor de totstandkoming van het nieuwe Sociaal Akkoord, gepresenteerd door Ondernemend Nederland.

Standpunten in het nieuwe Sociaal Akkoord

Het uitgangspunt van het nieuwe Sociaal Akkoord is de risico’s voor werkgevers te verkleinen. Zo staan er concrete voorstellen in voor de versoepeling van het ontslagrecht en het terugbrengen van de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte. Daarnaast wordt geopperd de ontslagvergoeding te limiteren op maximaal twee maanden loon bij ontslag. Deze voorstellen moeten ervoor zorgen dat bedrijven weer mensen in dienst gaan nemen. Maar nou duurt het vaak een zeer lange tijd voordat een voorstel aangenomen wordt en in werking wordt gezet. Waar kunnen bedrijven nu voor kiezen als ze behoefte hebben aan werkkrachten? De oplossing ligt in payroll.

Voordelen van payroll

Payroll biedt de voordelen van bovenstaand Sociaal Akkoord, maar zonder de verplichtingen en risico’s voor de ondernemer zelf. Immers, bij payroll is het payrollbedrijf de juridische werkgever van de werknemer. Eventuele doorbetalingen bij ziekte betaalt het payrollbureau in plaats van de ondernemer. Verder biedt payroll u als ondernemer de volgende voordelen:

  • U bent minder geld kwijt dan aan een boekhouder
  • U ontvangt geen facturen als er niet gewerkt wordt
  • U behoudt altijd de regie en inzicht over uw administratie
  • U bent verlost van administratieve lasten, tijdsdruk en stress
  • U houdt meer tijd en energie over voor uw eigen core business

Wachten op veranderingen of kiezen voor payroll?

Blijf als ondernemer niet zitten wachten op eventuele veranderingen. Kies nu alvast voor de zekere en betaalbare oplossing. Kies voor payroll! Bekijk of er in uw regio een payrollbedrijf zit dat u kan helpen aan een prettige constructie voor u en/of uw medewerkers. Dan bent u als ondernemer risicovrij, maar geniet u wel van gedreven werknemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *